Witam wszystkich!
Szanowni Państwo, bardzo potrzebuję waszej rady i pomocy jako doświadczonych użytkowników Jaguar X-Type z instalacjami LPG. Niestety, nie znam języka polskiego i korzystam z tłumacza online. Z góry przepraszam za mój polski.
Przeczytałem bardzo wiele tematów na forum dotyczących błędu P0191 po jeździe na LPG. Moje auto również gaśnie rano po jeździe na LPG, może przez kilka dni jeździć normalnie, ale prędzej czy później pojawia się błąd P0191 i dopóki nie zresetuję klemy akumulatora, samochód nie ruszy. Bardzo dziękuję temu forum, ponieważ tutaj znalazłem dużo doświadczeń związanych z tym problemem.
Niestety, nadal nie rozumiem: czy są jakieś emulatory, które całkowicie rozwiązują błąd P0191, i samochód przestaje gasnąć i normalnie się uruchamia? A jeśli takie emulatory istnieją, to jakiej firmy? Czy jednak trzeba zrobić powrót paliwa do baku? I czy transfer do baku rozwiązuje problemy związane z jazdą na LPG?
Mam teraz zainstalowany emulator FPE od firmy avtogas.pl i on nie działa poprawnie, chociaż poprzedni właściciel twierdził, że przez 3 lata samochód działał normalnie na LPG.
Od pół roku próbuję znaleźć rozwiązanie tego problemu. W moim kraju X-Type to rzadki samochód i specjaliści nie mają doświadczenia w pracy z nimi.
Jaguar X-Type 2.5, instalacja LPG Zenit Blackbox, emulator FPE avtogas.pl.
Bardzo liczę na wasze eksperckie rady!