Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
kupione auto- wyciek?para?kamera?
brawet:
--- Cytat: M737 w Czerwiec 03, 2024, 20:54:58 pm ---paradoksalnie prędzej rozleci się silnik używany na trasach i wysokich prędkościach niż ten z jazdy miejskiej - taka specyfika 2.0d Ingenium
--- Koniec cytatu ---
Szczerze wątpię, jak jadę na trasie koło 130 to na prawdę mam małe obroty. Chłodzenie też wydaje się lepsze przy tej prędkości niż w korku w mieście. No ale żeby to sprawdzić trzebaby było przejechać się z komputerem podłączonym.
M737:
gorzej z autami jeżdżącymi o wiele szybciej, bardziej myślałem o 180km/h jak lubią na zachodzie EU
Zbyszek01:
To jakie tam masz obroty przy takiej prędkości? Aż tak ci się zagrzeje?
Krzych1991:
Widzę, że Pani Weronika nie zamierza odwdzięczyć się za udzielone rady poprzez opisanie jak sprawa się zakończyła. Dlatego zrobię to sam.
Sam niedowierzaniem, ale sprzedawca rzeczywiście przyjął samochód z powrotem. Jest na jednym z portali aukcyjnych. Zbyt wiele szczegółów się zgadza by był to tylko zbieg okoliczności: rocznik, przebieg, wymieniony rozrząd, data ogłoszenia, informacje o braku kompresji.
Co ciekawe piszę, że olej był wymieniany co 10-12tys, nie jest to pierwszy przypadek kiedy widzę, że silnik Ingenium 2.0d padł pomimo częstej wymiany oleju.
Robik:
Drobna wada w ogloszniu tj. brak kompresji, plus za szczerosc. Tradycyjnie, sprzedawca egzemplarza z uwalonym silnikiem chętnie by naprawil auto jednak cyt. "nie mam czasu sie tym zając". Promocyjna cena jedyne ~50K zł! Przy cenach słupków w okolicach 20K zł, bez zadnej gwarancji ze to bedzie jezdzic przynajnniej kilka lat, taka kwota za ten egzemplarz to zwyczajnie dobry zart. Ja tutaj widze perspektywe dluuuugiej sprzedazy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej