Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

kupione auto- wyciek?para?kamera?

<< < (9/14) > >>

wtom:
W tym przypadku to wada ukryta. Nie ma opcji na nagłe zepsucie. Wystarczy niestety za kasę zrobić opinię rzeczoznawcy najlepiej biegłego sądowego i przez jakąkolwiek kancelarię wyspać pismo z opinią i żądaniem rozwiązania umowy, powinno wystarczyć.

Robik:
Znam bieglego sadowego o specjalizacji "silniki spalinowe"
, na ktorego opiniach opieraja sie sady w calym kraju. Gdyby byly potrzebne namiary prosze info priv z adresem email.

Krzych1991:
Taki biegły opiszę stan faktyczny a nie to co chcemy. A fakt jest taki, że silnik się po prostu zużył. Jeśli to był zakup od osoby prywatnej to trzeba będzie też udowodnić, że sprzedawca wiedział o wadzie. Silnik przez pół sekundy po zimnym starcie inaczej pyrkał? Ludzie są ignorantami mógł tego nie zauważyć. W moim XE pierwszy właściciel przez prawie 2 lata nie zauważył, że mu się woda dostaje pod dywanik z tyłu podczas deszczu.
Zaledwie tydzień temu nawet jakiś mechanik powiedział, że z silnikiem jest wszystko w porządku. Raczej to był pech, że akurat teraz zużycie silnika stało się odczuwalne i to tylko po zimnym starcie. Ewentualnie sprzedający zrobił test kompresji ale jak to udowodnić?
Mimo wszystko będę obserwował wątek i liczę na to, że nie będzie to kolejna historia bez zakończenia.

Robik:
Zuzyl sie po przejechaniu 130 km od miejsca zakupu ? Auto kupione 5 maja a 6 juz kolezanka napisala post. Nie wiem ale dla mnie to wada ukryta, nie bede zdziwiony gdy sie okaze ze rozrzad nie byl wymieniany pomimo zapewnien sprzedajacego.

wtom:
Większość sprzedających z ingenium dobrze wie czemu sprzedaje  ;D. Powszechne jest udawanie przy sprzedaży kompletnego laika w stylu  " panie ja się nie znam"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej