Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

Ile wyprodukowano X350 Super V8

<< < (2/2)

Prezeslaw:
Ja jestem już po zakupach. Mam właśnie Super V8 (pytałem o niego w dziale przeznaczonym do oceniania ofert). Trochę zapuszczony, ale bezwypadkowy i do ogarnięcia. Teraz właśnie ten etap dlatego w podpisie mam 'loading'. A o liczby pytałem z myślą rejestracji na 'żółte papiery'. Myślałem, że może uda mi się namówić któregoś konserwatora by uznać to auto za rzadkie i idąc tropem youngtimera zarejestrować w ten sposób, ale to musiałoby pewnie być raczej poniżej 1000 wyprodukowanych sztuk.

franiux:
To mój. Szkoda że nie podali ile których. Np ile było z kierownicą po prawej a ile po lewej.

2003-2010 X350/X358 XJR, 7316 made

Prezeslaw:
No tak. Ja np. mógłbym się jeszcze zastanawiać, ile wyprodukowano Super V8 w wersji krótkiej. Wcale nie jest powiedziane, że była częściej spotykana niż LWB.

Choina:
SuperV8 SWB 1309 sztuk
SuperV8 LWB 943 sztuk
XJR SWB 7316 sztuk
XJR LWB 1277 sztuk w tym jest zaliczone Portfolio
Daimler Super Eight 853 sztuk i to nie jest najmniejsza ilość sztuk w budzie X350

Miałem SuperV8 shorta w maksymalnej opcji 5 osobowej (po dziś dzień nie widziałem drugiego tak wyposażonego SuperV8) i proszę nie porównywać tej wersji do Daimlera.
Daimler to i inna liga.

Prezeslaw:
Można zapytać, gdzie takie liczby podają? W kilku różnych miejscach i reportażach natknąłem się na informację, że nie było XJRów LWB, z kolei w innych źródłach nie odróżnia się XJRa od SV8. Mam od handlarza nawet teczkę z papierami - w tym oryginalną książkę serwisową w 'krzaczkach', a na teczce napisane 'XJR'. Portfolio było albo 256 albo 160 sztuk - oczytałem się i dzięki temu już mi się te liczby mieszają.
A przy okazji. Jaka jest rzeczywiście ta inna liga? Wrażenia z filmów YT nie oddadzą pewnie różnicy pomiędzy SV8 a Daimlerem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej