Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Xf nie kręci i nie odpala.
(1/1)
Gryszman:
Witam, to jest mój pierwszy post na waszym forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam problem ze swoim jaguarem, xf 2013, 2.2 diesel. Kupiłem go na aukcji jako nie palący, po przewiezieniu go do siebie, próbowałem go uruchomić niestety bez sukcesu. Po otwarciu auta i nacisnieciu przycisku start nie słyszę żeby działała blokada kierownicy, kierownica jest non stop odblokowana, nie mogę również zwolnić hamulca postojowego.Podłączyłem komputer diagnostyczny , nie mam komunikacji z modułem ABS, w kilku modułach są błędy właśnie o braku komunikacj z ABS.
Mam więc pytanie do grona forumowiczów czy powodem nie odpalania może być brak komunikacj z ABS, czy może problem z blokadą kierownicy, aczkolwiek nie pokazuje żadnego komunikatu na desce o awarii blokady.
Bardzo prosze o jakies sugestie i pozdrawiam .
Gryszman:
Dzień dobry wszystkim, troszkę pogrzebałem dzis w autku i maszyna ożyła, problemem okazała się niebieska kostka w module przy nogach w kabinie. Cztery piny skorodowane jeden upalony całkowicie. Przylutowalem kable bezpośrednio do płytki i wszystko wróciło do normy. Generalnie prawie wszytko, został problem z centralnym zamkiem, zamyka sie i otwiera jedynie klapka paliwa, reszta milczy oraz nie dziala poziomowanie tylnego zawieszenia, leży na glebie. Może jakieś sugestie co do pozostałych usterek, moze ktos podpowie gdzie szukać?
Pozdrawiam
Nawigacja
Idź do wersji pełnej