Jagmarket > Znalezione na allegro, ebay itp.

Serio rozważam zakup tego auta - XJ Super V8

<< < (2/3) > >>

Jaguar XJ6:
-  Front brake disc 365 mm for Jaguar XJR X350 V8 4.2 SC between 2003 and 2005 from VIN G00442 to VIN G49700.
   Front brake disc 355 mm for Jaguar XJR X350 V8 4.2 SC between 2005 and 2009 from VIN G49701.

Podałem do XJRa , bo niestety dla SuperV8 nie znalazłem dokładnych danych, ale układ hamulcowy jest taki sam , więc powinno sie to pokrywać , jeśli się mylę , proszę kolegów o poprawienie  :)

Krzywienie sie tarcz to problem nie w pełni odpuszczających zacisków , a nie samych tarcz (dlatego zmienili tarcze i zaciski).

Żeby sie rozeznać w cenach i dostępności części polecam kontakt ze sklepem V12 ( wiedzą dokładnie  co i kiedy było zmieniane )

- kompresor standardowo , sprawdzenie luzów i wymiana oleju ( ja miałem zmieniany raz , w sumie już ze 4 lata jeździ bez dotykania )

- Tak , zarówno zwykłe jak i LWB występowały z doładowaniem

To auto ma plus taki , ze nie ma/nie miało gazu. Przy oględzinach należy zwrócić szczególna uwagę na falowanie obrotów podczas jazdy , i najlepiej by było gdyby zastać auto zimne i wtedy pojechać na jazdę testową. Falowanie obrotów bardzo często występuje jak konwerter jest juz do regeneracji , najłatwiej zauważyć jak jest olej zimny , bo na ciepłym może nie występować ( albo będzie niezauważalne ). Kolejna rzecz , to wycieki oleju albo z układu chłodzenia , przewodów jest tutaj sporo i w tym wieku mogą juz zacząć puszczać ( ja walczyłem z tym po usunięciu gazu , bo trzeba było doprowadzić to do oryginału a niektóre zaczęły puszczać po wymianie innych na nowe ). I oczywiście jak to auto z dużą ilością elektroniki , obowiązkowe sprawdzenie , czy wszystko działa.

Prezeslaw:
Umówiłem się na oględziny. Biorę ze sobą mechanika, który specjalizuje się w Kotach RR i LR, jako że sam nie czuję się na siłach udawać obeznanego w temacie Jaguarów. Mam jeszcze pytanie. Czy isofix będzie w standardzie w takim aucie z 2004 r. i gdzie najlepiej rozkodować VIN?

PeterX:
No, jak też wziąłem kiedyś mechanika, wpuścił mnie trochę w maliny, bo przecież to i tamto to dla mechanika nie problem, a jak coś się ujawni to to wiadomo do kogo polecisz... do mechanika!

Prezeslaw:
To oczywiście dwie osoby, do których trzeba będzie mieć ograniczone zaufanie, zamiast jednej. Ale mimo wszystko, w naszej trójce będzie przynajmniej ktoś, kto zna się na marce.

Prezeslaw:
Mam jeszcze dwie wątpliwości: próbuję powalczyć z VINem na własną rękę, ale ciężko znaleźć stronę, na której rozkoduję wyposażenie. W załączniku zdjęcie z vindecoderz i tam widać cztery akcje serwisowe. Czy ktoś się orientuje czy to oznacza, że auto było na tych poprawkach czy raczej tylko powinno być? Wg tej strony jest to wersja LWB, ale ze zdjęć chyba to nie wynika? Mam też dylemat z kolorem. W paru źródłach, po VINie, wyczytałem, że kolor auta powinien być zielony. Czy to wg palety Jaguara jest jakikolwiek wariant zieleni czy jakiś błąd? Po męsku ze zdjęć bliżej raczej do rodziny niebieskich. Zamówiłem raport w AudoDNA, ale niewiele to pomogło. Może przy oględzinach powinienem poszukać nru VIN w więcej niż jednym miejscu, żeby potwierdzić czy nie był 'krojony' z kilku?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej