Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Jaguar XE P250 r-Dynamic S

<< < (3/3)

M737:
tak tak ściema a w labo Pirelli Michelin Conti czy Dunlop pracują idioci i tak sobie wymyslili że
stawiają znaczek może ktoś się nabierze a do ich niecnego planu dołączyły koncerny kilku marek
premium i tylko premium i przyklepali to stawienie znaczka i ściemę żeby nabrać mnie i parę innych osób  ;D ;D ;D

kupis99:
Panowie,
Ja też uważam, że jeśli producent homologuje produkty firm zewnętrznych do swojego produktu, to nie dlatego że ma taką fantzję, tylko dla ogólnego polepszenia współdziałania.

A tak z ciekawości zapytam, jakich producentów opony sugerujecie ? Oczywiście z homologacją, na przyszły sezon muszę się rozejrzeć za zimówkami, a i letnie za niedługo też będę musiał zmienić. Patrzyłem, większość producentów opon premium tj. Dunlop, Conti, Pirelli, Bridge, robi homologację do Jaguara. W tej chwili używam zarówno letnich jak i zimowych Pirelli.

jaro81wro:
Mialem Audi A4 B9 z 2019r - może rzeczywiście chodzi o opony - na jeździe próbnej nie wydawało mi sie tak głośno, później zakupiłem zimowe Pirelli. Na wiosnę założę oryginalne Continentale chociaż jak patrzyłem na etykietę maja db na praktycznie identycznym poziomie. Jeźdżę na 18tkach.
A jak u Was zachowuje się buda na bocznych podmuchach wiatru?

--- Cytat: M737 w Luty 09, 2024, 10:07:07 am ---jakie miałeś Audi?
jakich opon używasz w XE?

u mnie na oponach 19 cali wysokiej klasy nawet przy 180km/h jest cicho
rada - kupuj tylko opony czołowych producentów z dodatkową homologacją dla któregoś z producentów
samochodów segmentu premium, są tak oznaczane opony m.in. dla Jaguara, Mercedesa, BMW

--- Koniec cytatu ---

deCastelano:
Pamiętaj, że odbiór czegoś takiego jak głośność opon to dość subiektywna sprawa, bo możemy mieć wrażliwość słuchową na nieco innych częstotliwościach i np. opony dwóch marek o tym samym indeksie dB możesz odbierać jako takie o różnej głośności. Druga sprawa to różnica 1-2 dB między oponami - mogłoby się to wydawać mało, biorąc pod uwagę, że typowy indeks to np. 69dB, wiec co może zmienić jeden czy dwa? Ale hałas rośnie wykładniczo, więc z 69 na 70 dB będzie bardziej słyszalne niż z 29 na 30 ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej