Dział Techniczny > E-PACE (2017 - obecnie)

Tuning programowy E-pace

(1/3) > >>

Milky:
Czołem Wszystkim. Nie znalazłem niczego w temacie jak wyżej więc zakładam nowy wątek. Czy ktoś z Kolegów ma jakiekolwiek doświadczenie z tuningiem silnika 2.0 benzyna w e-pace? Nie mam zamysłu jazdy sportowej chociaż siłą rzeczy mocy przybędzie ale bardziej interesuje mnie zużycie paliwa, które jak każdy wie małe nie jest. Obdzwonilem kilka firm tuningujących i jak się domyślacie nigdzie problemów nie ma - każdy zrobi, da gwarancje 12 miesięcy i kasę weźmie 😀. Każdy też gwarantuje zmniejszenie zużycia paliwa o 1-1,5 litra na 100 km. Pytanie zasadnicze czy ze względu na zużycie paliwa warto wykonać taki chiptuning silnika czy któryś z Kolegów ma doświadczenie i lepiej nie brnąć w ten temat bo silniki Ingenium do tego się nie nadają i można mieć więcej biedy niż korzyści. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Milky:
Robik dziękuję za odpowiedź. Tu akurat nie chodzi o diesla tylko o benzynę 😀 ale mniejsza z tym. Nie interesuje mnie ruszanie z piskiem opon spod świateł ani jakiekolwiek wyścigi. Bardziej przemawia do mnie zmniejszenie zużycia paliwa i stąd ten wątek. Generalnie zawsze jezdze przepisowo czytaj wolno i spokojnie 😀. Co do warsztatow tuningujących to korzystałem z usług przy poprzednich autach np w Suwałkach gdzie niedaleko zamieszkuje i żadnych oświadczen nie podpisywałem 🤔 ale może to wyjątek - jeden z nielicznych.

Yoohas:
Najlepszą metodą może być pozbycie się tego strucla, który waży więcej niż F-pace. I przez to pali nienormalne ilości paliwa jak na klasę pojazdu.  :-gwizd

Sprzedałbym póki Ingenium jeszcze żywy  ;D

Milky:
Ciekawa opinia Kolego 🤣 Dla jednych „strucla”dla innych alternatywa względem niemieckiej konkurencji. Generalnie użytkuję 2 miesiąc i kupiłbym ponownie. Wielu napisze że jeżeli kogoś stać na jaguara to i na paliwo - owszem ale gdyby można było ograniczyć „softowo” spalanie nie montując instalacji LPG byłoby nieźle. Znajomy ma BMW x3 z motorem 2.0 w wersji 184 konnej - pali mu na mieście 13 litrów a w trasie 9 także nie uważam że e-pace z 2.0 pod maską jest aż tak paliwożerny, jednakże każde auto mogłoby palić mniej 😀

Dokia:

--- Cytat: Milky w Styczeń 30, 2024, 11:39:32 am ---Robik dziękuję za odpowiedź. Tu akurat nie chodzi o diesla tylko o benzynę 😀 ale mniejsza z tym. Nie interesuje mnie ruszanie z piskiem opon spod świateł ani jakiekolwiek wyścigi. Bardziej przemawia do mnie zmniejszenie zużycia paliwa i stąd ten wątek. Generalnie zawsze jezdze przepisowo czytaj wolno i spokojnie 😀. Co do warsztatow tuningujących to korzystałem z usług przy poprzednich autach np w Suwałkach gdzie niedaleko zamieszkuje i żadnych oświadczen nie podpisywałem 🤔 ale może to wyjątek - jeden z nielicznych.

--- Koniec cytatu ---
Czy robiłeś programy u Kramka? też niedaleko Ciebie  mieszkam, ale raczej mocy nie będę podnosić. Mam E-Pace P250, czyli też jakiś "strucel" jak widzę :P   >:D Nie mam aspiracji aby ścigać się z kimkolwiek. Podnosiłam moc w poprzednim aucie i też nie podpisywałam żadnych oświadczeń.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej