Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Zakup XE - jaki rocznik? sprowadzany?

(1/5) > >>

dzemikowy:
Witam :)

planuję zakup Jaguara XE i chciałbym się rozeznać w paru kwestiach:
- jaki rocznik - system? po różnych recenzjach zauważyłem, że system informacyjno-rozrywkowy (ten mniejszy ekran z przyciskami po bokach) mocno muli w rocznikach 2015. W poliftach (2020+) z tego co mi się wydaję chodzi gładziutko, bez żadnych lagów. Roczniki 2015 z większym ekranem mają ten system sprawniejszy? Przed liftem były wprowadzane jakieś zmiany w tym systemie? Coś mi się gdzieś obiło, że po 2017/2018 systemy już nie potrzebowały myśleć 3s żeby zmienić piosenkę, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie a nie mogę znaleźć takich informacji. Ktoś coś wie?
- jaki rocznik - silnik? Interesuje mnie tylko benzyna 2.0, któreś lata z produkcji będą miały porządniejsze jednostki a któreś wadliwe?
- sprowadzał ktoś swojego Jaga z USA? Przemykają oferty z drobnymi uszkodzeniami w ciekawych cenach i - co ważne - często ciekawie wyposażone. Słyszać ktoś o jakichś nieprzyjemnościach z firmami świadczącymi takie usługi albo o samych sprowadzonych samochodach?

Z góry dziękuję  :-JCPF

Banc:
Ja sprowadziłem xe z USA. Jestem zadowolony.  Rocznik  2019. Naprawdę kupę kasy można zaoszczędzić. 
Silnik 2.0 moc 250 km benzyna.  Mniejsza akcyza a wrażenia z jazdy są. 

dzemikowy:
Po pierwsze gratuluję udanego zakupu :D Korzystałeś może z usług jakiejś firmy do sprowadzenia fury? I zakładam, że twój Jag to przedlift ale z tym większym wyświetlaczem (bez przycisków po bokach). Szczerze - muli? przycina?
A i jeszcze jedno pytanie, sprowadzałeś Jaga z uszkodzeniami? Jeśli tak to co było uszkodzone, ile Cię wyniosła naprawa i czy masz może zdjęcia sprzed zakupu? Dużo trzeba modyfikować przy Jagu sprowadzanym z USA? Lampy i coś jeszcze?

majkel207:
Co do silnika to zadecydowanie najmniej awaryjny jest 2.0 ecoboost benzyna, który był w 15 -03.17 r montowany

deCastelano:
Dobrze spisuje się też 3.0 V6, jest dynamiczny, prosty w konstrukcji i jak na oferowaną moc pali rozsądne ilości benzyny :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej