Dział Techniczny > E-PACE (2017 - obecnie)
Jaguar E-Pace P200 R-Dynamic S
xbeyond:
Milky, podsyłam odpowiedź do naszej korespondencji:
Awaryjność w okresie blisko 4 lat prawie żadna . W tym roku przed wyjazdem na wakacje pojawił się komunikat - Niski poziom naładowania akumulatora, włącz silnik. Podjechałem do ASO i okazało się , że akumulator jest do wymiany. Koszt wymiany ? 2700 PLN :)
Jeśli chodzi o audio to niestety mam standardowe, które nadaje się do słuchania radia i to raczej TOK FM. Nie wiem jak gra Meridian ale podobno dużo lepiej. Jeśli chodzi o moment obrotowy to tutaj jest 320Nm , więc nie jest źle ale w silniku diesla pewnie będzie wyższy. Generalnie nigdy nie miałem problemów z wyprzedzaniem ale trzeba pamiętać , że skrzynia potrzebuje chwilę żeby załapać co chcesz zrobić. Tryb dynamiczny i przełączenie skrzyni w tryb manualny rozwiązuje ten problem bo łatwiej przewidzieć co zrobi auto po przyciśnięciu gazu.
Generalnie muszisz-musicie się nim przejechać żeby ocenić czy jest to auto , które spełni oczekiwania.
Zbyszek01:
Wymiana aku i wycieraczek przedniej szyby w XE MY17 zapłaciłem w serwisie 3400. Dałem stary aku na wymianę a ten z auta zabrałem do domu - jest sprawny i używany w innym aucie.
Silniki diesla zależy na co trafisz, są 132 kW I 177 KW, ten pierwszy ma coś koło 430Nm a drugi 500Nm i tu się naprawdę zbiera. `
Mocniejszy miałem, teraz mam słabszy, oba w XE. Powiem to tak że teraz mi troszkę tej mocy brak.
Milky:
Wiadomo koszty eksploatacyjne i wymian wszelkich części są Premium cenowo podobnie jak zakup samego auta 😀. Trzeba się liczyć z wydatkami. Szukam tylko benzyny, dlatego tez moje zapytania o silnik p200.
brawet:
Hej, ja mam d180 od nowości. Samochodem jeździ głównie Żona chociaż ostatni rok też ja.
Mamy 90 kilka tyś km. Olej zmieniam co 15 w ASO, przywożę swój olej.
Problemów 0, z DPF chociaż jeździ 90% po mieście też nie ma problemów, jesteśmy bardzo zadowoleni.
Mamy audio meridian - bardzo polecam już nigdy nie kupię samochodu z tanim audio.
Samochód ładny, jeździ się dobrze w mieście i na trasie, dobrze wykończony, zwraca uwagę.
Co do wad - jest za ciężki, skrzynia jest wolniejsza niż w bmw, system multimedialny (nie mam pili pro) jest przestarzały.
Czy kupiłbym jeszcze raz - bez zastanowienia tak.
Serwis mają na zdecydowanie (w Białymstoku) lepszym poziomie niż miałem wcześniej w BMW.
Milky:
Dziekuje Wszystkim serdecznie za opinie - chociaż było ich niewiele :) Stałem się szczęśliwym posiadaczem e-pace z pięknym wyposażeniem HSE. Silnik P200 może i nie jest demonem prędkości ale w okolicach 80 km pozwala na dynamiczne wyprzedzanie. Auto prowadziłem 630 km z miejsca zakupu do domu i na tej trasie średni spalanie - nie z komputera ale wyliczeń przy tankowaniu wyniosło 8,5 l na 100 km - prędkości oczywiście przejezdzajac przez miasta 50 - 60, a na trasie zdarzało się przycisnąć do 160 w miarę możliwości - uważam za rozsądny wynik. Tak jak piszecie - auto dość ciężkie ale w moim odczuciu dzięki temu dobrze trzyma się drogi. Fabryczne ogumienie wielosezonowe pirelli tez daje rade nawet przy ośnieżonych drogach. Minusem pewnie zbyt duży rozmiar kol 20 cali ale tłumienie zawieszenia nie jest najgorsze. Generalnie z żoną jesteśmy zakochani w aucie. Jeżeli nie będzie sprawiało większych problemów podczas użytkowania a planujemy 5 lat pojeździć - zostaniemy przy tej marce. Serwis będzie w Białymstoku. Aktualnie autko ma 39 tys przebiegu. Wnętrze w porównaniu do BMW dużo lepszej jakości. Pozdrawiam Wszystkich miłośników Jaguara i do zobaczenia na trasie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej