Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Strzelanie w kolektor dolotowy

<< < (3/3)

truten23:
Co do tego niepełnego otwarcia przepustnicy, problemem najpewniej będzie pedał gazu i jego dźwigienki. Kiedyś pochyliłem się nad tym u siebie w X300.
I pedał gazu i dźwigienki są z plastiku. Podczas naciskania cały mechanizm się lekko poddaje, co u mnie gubiło z 30% otwarcia przepustnicy.
Udało mi się kupić pedał gazu z XJR - cały metalowy. I teraz przepustnica otwiera się do jakichś 98%..

katar83:
84% to raczej malo, przy tylu jedzie jak na 7 cylindrach, jakkolwiek nie powinno miec to wplywu na to jak silnik pracuje na postoju. Czujnik ten kontroluje ile paliwa sie leje, wiec w uproszczeniu jak masz noge na maxa wcisnieta to silnik dostaje tylko 84% paliwa, i tak odpowiednio w dol, przy polowie wcisnietym pedale dostaje 42% wiec mapy sa troche rozjechane i nie ma szans w pelni sie cieszyc silnikiem. Generalnie wszystko ponizej 90% powinno sie naprawic. A jak to nie jestem niestety pewien w X308.

p123:
Czołem,
Na razie żadnych prac nie podjąłem.
Rutynowo rzuciłem okiem na olej - tak wygląda :

https://drive.google.com/file/d/15zSQ98XreQQPMABUQfHL7KDo9WatQjJd/view?usp=sharing

To jest Total 9000 5W40, stan rok po wymianie i przejechaniu może 2000 - 2500 km
Czy nie wydaje się Wam że jest dość ciemny ?
Piotr

katar83:
Wyglada bardzo dobrze w sumie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej