Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Wymiana progów - czy można gdzieś kupić części blacharskie ?
p123:
A gdzie robiłeś te progi - może podrzuciłbym kota w to samo miejsce ?
Mogę kupić angola bez silnika za nieduże pieniądze - podłogę ma zdrową.
Myślałem nawet przez chwilę o przekładce moich gratów do tego dawcy tyle że podobno x308 się nie da tak łatwo przełożyć
Piotr
katar83:
W Anglii progi wymienialem bo tutaj mieszkam, sam wszystko wycialem, zawiozlem do blacharza wraz z czesciami do pospawania i malowania, wyszlo pierwsza klasa :)
Jak masz warunki do przekladki to czemu nie, mozna by sprobowac, szczegolnie jak blachy sa w dobrym stanie ale to trzeba by bylo sie dobrze upewnic.
piotrzlazow:
--- Cytat: p123 w Maj 30, 2023, 17:08:02 pm ---Jest taka stronka reperaturki.pl
Nazwa może mało profesjonalna, rzekłbym frywolna, ale powiedziano mi tam, że jak podam wymiary i szablon do kształtu to zrobią mi taki panel prawie od ręki za uwaga 100-120 zł z blachy ocynk 0.8 mm. Uradowany zadzwoniłem do blacharza a ten mnie zgasił że to prosty kawałek blachy a nie reperaturka progu i mam szukać oryginału. A te owszem, są na ebay, wyglądają zupełnie inaczej i kosztują 400 USD + wysyłka + cło
Piotr
--- Koniec cytatu ---
Cześć, widziałem Twojego posta na innym forum, na którym udostępniła też zdjęcia. Ja właśnie kupiłem xjr z podłogą i progami do naprawy i ciekaw jestem jak Ci poszło. Czy ten blacharz, który zaczął Ci spawać auto skończył? Na ile wycenił naprawy?
Pozdrawiam z rudego pokładu bez podkładu 🤣
p123:
Cześć
powiem tak - tak mi przykro ... :)
Ja żałuję, że wdałem się w ten remont, jakbym mógł cofnąć czas to bym zezłomował kota i kupił innego. Jak czytałeś to forum o którym myślę to wiesz że auto mam rozgrzebane od stycznia i być może będzie na wrzesień gotowe. Na razie nie podaję firmy która go trzyma :) - Muszę się poradzić prawnika co mogę bezpiecznie mówić :)
Tak czy inaczej - zapłacę za ten remont ok 30.000 pln.
Zakres :
- wyjęcie silnika i zawieszenia
- wyspawanie obu zdewastowanych podłużnic w przedniej części samochodu
- odbudowa kielicha mocowania amortyzatora prawego , lewy wygląda ok
- usunięcie korozji z wszelkich elementów widocznych po zdjęciu pasa przedniego i błotników
- naprawa podłogi tam gdzie zgniła - sporo po obu stronach, lewa lepsza
- wymiana progów i tego co trzeba wymienić pod nimi - wymiana nie łatanie
- naprawa słupka A - dziura na wylot + być może podszybie
- regeneracja rozebranego do zera zawieszenia , tuleje, malowanie proszkowe itp
- montaż wszystkiego do kupy co będzie moim zdaniem wyzwaniem ale goście rozbierają auta do gołej blachy i składają więc chyba dadzą radę
chyba niczego nie pominąłem
za same progi 2.800 za stronę robota + materiał
Pozdrawiam
Piotr
Nawigacja
Idź do wersji pełnej