Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Podniesienie obrotów

<< < (9/10) > >>

Kamil1:
Ja wymieniam poduchy w przyszłym tygodniu. Właśnie wczoraj do mnie przyszły. Mam nadzieję, że po wymianie ulży mi tak samo, jak koledze.

Skiciu:

--- Cytat: stingear w Lipiec 09, 2023, 14:36:43 pm ---W trasie stosowałem dolewkę K2 do czyszczenia DPF do baku. Przed wyjazdem użyłem środka do czyszczenia wtrysków i zaworów - też dolewanego do baku.

--- Koniec cytatu ---

Jaki dokładnie preparat użyłeś do czyszczenia wtrysków i zaworów ?

stingear:
Liqui Moly 5128 użyłem poprzednio, teraz zamówiłem i użyję Motul Diesel Injektor Reiniger.

Kamil1:
Właśnie wracam z wymiany poduszek iiii jest cisza jak makiem zasiał. Nie trzęsie!!! Robik, że ja Cię od początku nie posłuchałem 😅

rexmarek6:
Te silniki wykańczają poduchy, wygląda na to że wymiana po 50 tyś nalotu jest wręcz wymagana. Chyba nie na darmo zawiesili ten silnik na poduchach powietrznych bo te wibracje samego silnika są bardzo duże. U mnie po płukance i wymianie oleju na nowy połowa mniej dymu z korka i bagnetu teraz nawet nie pluje olejem. 15 tyś zrobiłem na oleju bo troche przyspałem. przedtem wymiany co 37 tyś  :-clap.Jeśli silnik są coraz bardziej wysilone to gdzie tu sens i logika wydłużać interwały olejowe. W hydraulice siłowej filtruje sie oleje i oczyszcza ciekawe kiedy ktoś zacznie czyścić ten olej silnikowy i lać go z powrotem. Niewiem jak u was ale umnie przy serwisach pisało że odnowa filtra np. powietrza a nie wymiana.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej