Witam,
zauważyłem już jakiś czas temu, że występują w moim Jagu problemy z połączeniem BT - ma to miejsce najczęściej na samym początku. Wygląda to w następujący sposób. Telefon łączy się z radiem, zostają wyświetlone wszystkie informacje itp. Po chwili z górnego paska znika info o baterii itp. pokazuje że telefon nie jest podłączony, ale na kafelku telefon wyświetla się nadal. Najczęściej gdy to zauważę, to wymuszam ponowne połączenie BT z poziomu telefonu. Czasami mieli dość długo. Kilka razy zauważyłem, że rozłączy się i po chwili sam połączy się ponownie i wtedy już wszystko jest prawidłowo. Gdzieś w internetach widziałem podobny problem, ale w tym czasie nie zauważyłem go u siebie - lub po prostu nie zwróciłem uwagi, bo muzyka leci z USB i prawdopodobnie samo się ponownie łączyło. Niedługo później zdarzyła się sytuacja, że zadzwonił mi telefon krótko po wejściu do auta. Odebrałem i po chwili mnie rozłączyło, musiał ponownie wymusić połączenie. Od tego czasu zauważam ten problem. Zazwyczaj, gdy wsiadam do auta, to BT w telefonie mam już uruchomiony, żeby nie tracić czasu w aucie. Muszę spróbować jak wygląda sytuacja, gdy będę go uruchamiał dopiero po uruchomieniu auta. Aczkolwiek nie jestem pewien, żeby to miało jakiś wpływ.
Radio mam 8" Harmon, czyli jeśli dobrze kojarzę, jest to jeden z pierwszych modeli InControl Touch, ale nie wersja Pro. Telefon to Pixel 7 Pro.
Czy ktoś miał podobny problem?
Obiła mi się informacja, że ponoć jest to znane w jagu i zostaje rozwiązane przez aktualizację. Tylko że ja nie mam SOTA. Więc nie mogę zrobić aktualizacji softu. Czy mogę w tym wypadku pojechać do serwisu Jaga i zrobić tą aktualizację? Czy będzie to dla mnie darmowe, czy będę musiał za to płacić?