Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Błędy od Turbo i EGR

(1/2) > >>

matlow:
Cześć,
Jaguar XF 3.0D 275km
Mam taki przypadek z kotem, że gdy go odpalę po dłuższym postoju w punkcie A i pojadę do punktu B - zazwyczaj kilka km to nie ma żadnych problemów z mocą czy szarpaniem, ALE jak już chcę wrócić z punktu B do A po kilku-kilkunastu minutach postoju, to już odpala z bardzo falującymi obrotami nawet do samoczynnego zgaszenia/zdławienia silnika i wyrzuca Restricted. Po chwili jak ruszę to jedzie płynnie bez szarpania ale z obniżoną mocą. Po podłączeniu kompa błędy: P2263, P0401, P0489.

zielins:
Przez te pierwsze kilka km EGR nie jest otwierany ze względu na niską temperaturę. Gdy nominalna temperatura zostaje osiągnięta ECU zaczyna otwierać EGR. Błędy sugerują, że EGR nie jest otwarty lub jest niedrożny. Należy go zdemontować, wyczyścić i sprawdzić działanie.

matlow:
Ma to sens, dzięki za info. Czy jest możliwość weryfikacji, który jest problematyczny, czy trzeba wyjmować w całości 2?

Driv3rrrr:
Każdy z tych błędów powinien mieć jeszcze doprecyzowanie czyli np powinno być P0489-22. Bo tak to masz ogólne błędy. Lepszym kompem to podłączyć

matlow:
Mój błąd przy tworzeniu tematu  :( (w zasadzie to nie wiedziałem, że końcowe cyfry mają jeszcze znaczenie - bo jakby opis na błędach z i bez jest ten sam :- pojecia )
Dokładne błędy poniżej:
P2263(21)
P0401(00)
P2263
P0401
P0489(77)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej