Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Jak dostać się do bagażnika, Aku zdechł.

(1/2) > >>

qmarkus:
Najpierw padł centralny a dzisiaj auto całkowicie padło. Pewnie jest gdzieś delikwent który żre prąd. Chce podładowac Aku i może dojadę do serwisu ale nie wiem jak odblokować klapę bagażnika. Jest tam jakiś zamek awaryjny??

rmazurek:
Jeśli x250 to w klapie jest zaślepka pod która jest miejsce na grot kluczyka

qmarkus:
X260 i doszedłem do tego że trzeba podłączyć zewnętrzne zasilanie pod punkty w komorze silnika. W klapie nie ma zamka, nawet tablicę zdjąłem. Jutro będę się prądem bawił. Auto ma 29k na liczniku i już się jaja robią hmmm nie wróży to nic dobrego.

M737:
ile lat ma aku? czy jest oryginalny przypisany do samochodu?

qmarkus:
żeby otworzyć bagażnik trzeba podłączyć zewnętrzne zasilanie pod oznaczone punkty pod maską silnika, aktualnie ładuję pożyczoną ładowarką akumulator ( Varta z naklejką Jaguara więc orginał) 80Ah na dodatek to akumulator AGM koszt około 1k.
Podczas ładowania zaczęły dziać się cuda, lampy potrafiły sie losowo włączać , komp cały czas się włączał i wyłączał itd. Podłączyłem z powrotem zewnętrzny aku na kablach do klem pod maską i uspokoiło się wszystko. Co najlepsze, przed chwilą odpiąłem go znowu i auto zachowuje się normalnie. Stał się też cud samonaprawy, centralny ożył i pozamykało sie wszystko. zostawiłem ładowanie do rana i się zobaczy co będzie. Widocznie poniżej 12V centralny zamek się dezaktywuje. Może to komuś pomoże. AGM nie wolno ładować zwykłym prostownikiem.   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej