Dział Techniczny > Przydatne informacje

Oplaty za autostrady w Polsce dla zagranicznych gosci.

<< < (3/4) > >>

MicGin:
Wystarczy tylko jedna aplikacja - Autopay. Od samego początku obowiązywania płatności E-Tool dla osobówek obsługiwała go.
Na A4 Kraków - Katowice i A1 Toruń - Gdańsk wystarczy tylko być zarejestrowanym w systemie. Nie trzeba jej mieć uruchomionej. To są koncesjonowane odcinki i tam działa VideoTolling. Kamery przy bramkach odczytują nr rejestracyjny i otwierają szlaban jak się pod niego podjedzie.
Na A4 Wrocław - Gliwice i A2 Konin - Stryków trzeba mieć ją włączoną w tle i zezwolić na lokalizację. Płatności są pobierane na podstawie położenia (odczyt GPS). Jakieś 50-100 m przed bramkami przychodzi powiadomienie.
Korzystam z Autopay od samego początku jej istnienia i jest obecnie najwygodniejsza. Nie trzeba przed lub po przejeździe kupować biletu. Ale jak się coś spierdzieli to jest taka możliwość. Można opłacić przejazd ręcznie chyba do 24 godzin po przejeździe.
Oczywiście do aplikacji trzeba podpiąć kartę płatniczą.
Za przejazdy na odcinkach "państwowych" i "prywatnych" można też płacić innymi aplikacjami np. Yanosik, IKO, SkyCash (tu jeszcze są parkingi SPP) ale tylko w AutoPay działa na "państwowych" to automatycznie i nie trzeba ręcznie kupować biletu.

piotrrf:
Cieszę się, że tylu kolegów było wstanie mi wyjaśnić jak działa ten system.
Bardzo Wam za to dziękuję.

Zbyszek01:
Wcześniej zanim zlikwidowali bramki miałem viaAUTO przyklejone do szyby i jak to kupowałem to była promocja bo tylko 20 zł kaucji a reszta sumy przechodziła na przejazdy. Szukałem wtedy po internecie i ile mnie pamięć nie myli to Autopay wtedy albo nie obsługiwało lub nie było to zrozumiałe, za dawno to i nie pamiętam.
#MicGin skoro potwierdzasz to jadę bez strachu  :-clap  :-thank

Zbyszek01:

Działa, była uruchomiona w tle

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

piotrrf:
Duzo spokojniej pojade wiedzac,ze dziala.
Na jakim odcinki autostrady zrobiles test?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej