Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Ładowanie akumulatorów

(1/3) > >>

CezaryXF:
Witam!
Proszę o informacje dot. ładowania akumulatorów w XF 3.0 AWD benzyna 2014 rok. Teraz mało jeżdżę i będę musiał pewnie kontrolować i doładowywać akumulatory, jest zima i zimno. Rozumiem, że przy wyłączonym zapłonie/na postoju obwody obu akumulatorów są rozdzielone od strony plusa. Czy mogę je ładować dobrym elektronicznym prostownikiem bez odłączanie plusa ( i minusa) od instalacji, w samochodzie, każdy akumulator (duży i mały) niezależnie? Oczywiście po sprawdzeniu testerem. Samochód stoi pod chmurką. Do czego jest duży a do czego mały akumulator. Który z nich odpowiada za podtrzymanie pamięci danych w samochodzie?
                                                Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam!

spencer:
Witam. Ja ładowałem do tej pory tylko duży bez rozłączania, ponieważ istnieje ryzyko że pilot przestanie Ci działać gdy rozłączysz i osobiście wolę nie ryzykować. Ładowanie jak już wspomniałeś odpowiednim prostownikiem. Ja daję plus na aku a minus gdzieś na masę auta, bez problemu do full.

anutemix:
Mały akumulator jest od start stop nie ładowałem jego nigdy. Tak jak kolega wyżej napisał ładowałem Aku plus na klemę a minus do karoserii.

CezaryXF:
Dziękuję za info. Póki co nic nie ładowałem. Po dwóch tygodniach postoju (na co dzień mam drugie autko na zakupy w okolicy) samochód pięknie odpalił przy -5 stopniach. Piękny rozruch, tylko przy mrozie trzeba chwilę poczekać aż obroty spadną poniżej 1000, wcześniej nie ruszam. Chyba dobrze postępuję? Mały akumulator mam nowy, kupiłem w maju zaraz po zakupie auta - diagnostyka pokazywała jakiś błąd tego aku. Czyli duże aku mogę ładować w samochodzie mikroprocesorowym prostownikiem.
                                                             Pozdrawiam!

Paki_GD:
Ja używam urządzenia CITEK test & charge. Podłączam + do + i - do -. wtyczka do kontaktu i ładuję do pełna, bez wyjmowania akumulatora z samochodu. Wyjmowałem już kilkakrotnie akumulator z samochodu bez zachowania jakichś specjalnych procedur i jak na razie brak problemów z kluczykami czy czymkolwiek innym.
Mały akumulator u mnie jest padnięty i nie wymieniam go , przynajmniej nie irytuje mnie system start stop, nie załącza się. Jag XF 2013 3.0d.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej