Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
TERMOSTAT - nagrzewanie silnika
a1410:
--- Cytat: Bulldose w Grudzień 13, 2022, 08:28:56 am ---Moze x358 troche poprawili ale generalnie z moich obserwacji wynika ze uklad chlodzenia - a raczej jego trwalosc - to chyba najslabszy element tego XJ-ta.
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że trafiłeś pechowo, w moich obu XJR-ach układy chłodzenia działają bezproblemowo i wygląda na to, że wszystkie elementy są jeszcze fabryczne. Nigdy też nie miałem żadnego problemu z przegrzewaniem się Jagów, co w Beemkach zdarzało się i to regularnie.
Bulldose:
Nie wykluczam :) Albo jakas przypadlosc aut z USA bo obserwujac tamtejsze grupy FB to wlasnie najczesciej maja z tym problemy.
Kazdy ma swoj system i sposob dbania o auto, np ja teraz gdybym kupowal XJ'ota to bym od razu w ramach "preventive maintenance" wymienil wszystkie gumowe weze termostat itp. Ale nie jest powiedziane ze tak trzeba :)
a1410:
--- Cytat: Bulldose w Grudzień 30, 2022, 11:09:42 am --- Albo jakas przypadlosc aut z USA bo obserwujac tamtejsze grupy FB to wlasnie najczesciej maja z tym problemy.
--- Koniec cytatu ---
W wielu stanach USA temperatury potrafią latem sięgać 40 stopni i to Celsjusza, a nie Fahrenheita, więc każdy najdrobniejszy problem z chłodzeniem silnika staje się od razu gigantyczny.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej