Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
błędne komunikaty na desce, brak centralnego - tajemnice jaguara
Oktagon:
Dzień dobry
nie znalazłem w czeluściach forum tematu traktującego o podobnych do moich problemach
Od zakupu sierściuch wali mi po oczach nieprawdziwymi komunikatami, brak płynu w chłodnicy, otwarta maska i klapa bagażnika, brak płynu do spryskiwaczy itp, ponadto nie działa centralny zamek, nie jest w pełni martwy ale tak w 90%. Nie reaguje ani na pilota ani na przyciski w kabinie, zarówno drzwi jak i klapa bagażnika czy klapka wlewu paliwa ale, jest jedno "ale" - po wrzuceniu D ryglują się drzwi kierowcy, jeżeli zarygluję od środka drzwi przednie, to odryglowując drzwi pasażera, odryglują się również te kierowcy. Wszystkie pozostałe funkcje w drzwiach działają (szyby, głośniki, oświetlenie) więc wykluczam przepusty w drzwiach.
Może ktoś miał podobny problem i wie jak się za niego zabrać ?
p.s. byłam na kompie, pokasowali wszystkie błędy ale problem nie ustąpił.
Bulldose:
Na poczatek zaczalbym od akumulatora i punktow masowych za swiatlami. One lubia robic rozne psikusy ;-)
Jak juz to wykluczysz to zobacz jakie bledy zostana
Oktagon:
Akumulator jest nowy i zdrowy - punktów masowych nie sprawdzałem, ale zrobię to dziś. Dziękuję za podpowiedź.
Oktagon:
przejrzałem punkty masowe we wnęce koła zapasowego i są jak nowe, są jeszcze inne gdzieś pod tapicerką ?
promotion:
--- Cytat: Oktagon w Listopad 04, 2022, 08:20:48 am ---przejrzałem punkty masowe we wnęce koła zapasowego i są jak nowe, są jeszcze inne gdzieś pod tapicerką ?
--- Koniec cytatu ---
pod maską przy światłach po lewej i prawej stronie na pasie przednim - one lubią się utlenić czego efektem jest brak masy i "głupienie kota" , sprawdź jeszcze to , ale nie wizualnie tylko odkręć i zakręć nakrętki , u mnie podczas takiej operacji bolec masowy odpadł od pasa a wizualnie było ok
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej