Dział Techniczny > E-PACE (2017 - obecnie)

Serwis olejowy...

<< < (5/6) > >>

piotrrf:

Niestety wszędzie pracują ludzie, którzy chcą dorobić na boku. Robią krzyżyk, że wymieniono a płyn czy filtr idzie na sprzedaż.
Szkoda, że wykasowałem fotkę, którą mi przesłał znajomy. Kupił auto po serwisie a filtr powietrza czarny od brudu. Siostrzeniec kupił Audi A6 ,po serwisie. Olej na minimum był.
To przypadki z Niemiec.
Właściciel polskiego warsztatu, opowiadał mi ostatnio jak pracownik ASO przyjechał do niego z płynem hamulcowym. Klientowi wyssał strzykawką ze zbiorniczka stary i nalał nowego. Reszta na sprzedaż. Naprawdę wiara w uczciwość mi siadła.

kupis99:
Chłopaki, ja tam nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia serwisowego, ale np. w serwisie JLR w Łodzi, robiony jest film, na którym widać jak wygląda wyjmowany filtr z samochodu i jak wygląda montowany nowy, owszem wiem, zaraz pojawią się głosy film filmem, a po wyłączeniu kamery można wszystko. Tylko pytanie czy tak się dzieje ? Może za bardzo idziemy w patologiczny strach przed oszukiwaniem ? Jasne że takie przypadki się zdarzają i pewnie będą się zdarzać, ale nie traktujmy patologii jak coś co nas otacza zawsze i wszędzie i nie patrzmy na każdego mechanika w ASO jak na złodzieja.

piotrrf:
Bardzo chce wierzyc w uczciwosc,bo sam jestem taki. I choc zostalem juz oszukany ,to nadal wierze,ze to tylko pojedyncze przypadki. Poniewaz aut jest sporo,,,napraw rowniez ,to wydaje sie ,ze to czesty proceder. A pewnie jest to maly procent. Nikt nie chwali sie,ze serwis byl super,tylko pisze co mu zrobiono zle. Taka natura ;D

xbeyond:
Wniosek jest jeden. Samochody się w tej chwili wynajmuje a nie leasinguje czy nie daj .... kupuje za gotówkę.

kupis99:
Haha. ja akurat trochę na przekór nie idę z duchem czasu i nie wynajmuję, wolę raczej posiadać niż wynajmować, wiem może to staromodne i staroświeckie, ale moje :) :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej