Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Jaguar XF 260 2.0 diesel Ingenium - awarie i gwarancja
piotrrf:
Przykładowo stoi aktualnie ładny na Otomoto, rocznik 2019, przebieg 84 tys. km, polski salon. W maju tego roku miał wymieniony silnik na nowy, także ten...
Skoro ma nowy silnik to jest jak nowy.Raczej małe ryzyko.
Zaczął byś eksploatować po swojemu.
LexHero:
Teoretycznie tak, ale... Ale nie do końca wiadomo, w jakim stanie są wtryskiwacze i turbiny, o DPF nie wspomnę. BTW żałuję, że ładnych benzyn z naszego rynku jak na lekarstwo, a już 3.0 SC to w ogóle... Dominują ulepy sprowadzone z USA, z niepewną historią.
piotrrf:
DPF po podpięciu do kompa można sprawdzić. Wiem,bo mój sprawdzałem. O reszcie się nie wypowiem bo nie wiem,w necie pewnie coś jest o tym.
YERRY:
Diesel nadaje się tylko na trasy (to samo jest w bmw czy audi), bo jeżdżony na krótkich odcinkach zamula dpf, rozrzedza olej i cały silnik się sypie. Są użytkownicy, którzy jeżdżąc w trasie nie mieli żadnych awarii przez ćwierć miliona km, więc reguły nie ma. Ja kupiłem auto z przebiegiem 140k km które miało wymianę oleju co 35k km, a jeździło co dzień w trasy i to w Belgii, gdzie wszyscy jeżdżą spacerkiem. Silnik został potem uszkodzony w kolizji a po jego rozebraniu wyszło, że stan wszystkich podzespołów był bdb a rozrząd rozciągnięty był ok 50% sądząc po stanie napinacza. Nawet turbinę sprzedałem gościowi co od 2-ch lat jeździ bez problemu. W dodatku wersja 241Km jest najlepiej dopracowana w całej gamie Ingenium. Osobiście polecam to auto.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej