Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Nawigacja - pobór opłat
Titorek92:
Cześć, czy ktoś z was może wie jak wyłączyć informacje o drogach płatnych w nawigacji incontrol? Jadę ekspresówka i co kilka kilometrów mam irytujący komunikat.
Zbyszek01:
Też z tym walczyłem, nie dałem rady. Nie wiem czy to czasami nie trzeba odznaczyć w trakcie nagrywania na kartę.
Dla mnie to nielogiczne z tymi komunikatami, ciężarowy to mój kot nie jest aby to musieli wgrywać do nawigacji.
Robik:
Nawigacja w Jagach sprzed liftu(z przyciskami obok ekranu) to polaczenie tragedii z jawnym lekcewazeniem klientow. Sciagniesz za 100E aktualizacje mapy ze stanem danych sprzed dwoch lat. Inne firmy daja dozywotnia aktualizacje w gratisie.
stingear:
To więcej, to zwykłe jaja. Kontaktowałem się zarówno z niemieckim, jak i polskim serwisem Jaga, aby dowiedzieć się o możliwość wymiany radia lub chociaż o dołożenie modułu Smartphone, aby mieć funkcję AndroidAuto/CarPlay. W obu przypadkach dostałem informację, że Jaguar nie przewidział takiej możliwości dla mojego modelu i nie da siez tym nic zrobić. No racja - chcę zapłaci ć im za usługę, ale oni jej nie wykonują, tak jak ma to miejsce w praktycznie każdym innym serwisie. W serwisie ASO Mazdza/Hyundai (kolega tam pracuje) bez problemu zarówno dokładają kamery, jak i wymieniają radia itp. Wystarczy zapłacić. A tu się nie da. Noz szlag człowieka trafia.
Zbyszek01:
!00€ zapłacisz za mapę która została wydana w 2019 ale dane tej mapy są z 2018.
Na 2019 skończyło się aktualizowanie map dla mojego kota.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej