Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Podpięcie zasilacz do kamery
krecik:
Ja mam tak podłączone.
Ja jeszcze w oświetleniu nie grzebałem.
stingear:
Dzięki bardzo za fatygę.
U mnie układ bezpieczników jest praktycznie taki sam poza dwoma bezpiecznikami, a mianowicie dolnym lewym i tym, do którego podpiąłeś czerwony przewód.
Więc tu moje pytanie: Dokładałeś ten bezpiecznik? Czy już go miałeś? U mnie nie ma w tym miejscu bezpiecznika.
stingear:
Byłem właśnie w aucie i jeśli dobrze widziałem, to u mnie ten port bezpieczników jest bez podłączenia.
Zastanawiam się natomiast nad podpięciem do portu PF13. U mnie jest on pusty, ale widzę, że są złącza.
Z tego co zrozumiałem z opisu, jest to port do bezpiecznika gniazda zapalniczki. Nie mam pakietu dla palących. Aczkolwiek pewnie kable są podciągnięte i tylko nie podpięte w miejscu, gdzie miała być zapalniczka pod panelem klimy.
No i port powinien być odcięty od prądu po "wyłączeniu stacyjki" i zamknięciu auta.
krecik:
Niektóre gniazda są puste bez bezpieczników, ale instalacja jest podpięta i jest prąd jak wyłączysz stacyjkę i zamkniesz samochód. Dlatego podłączyłem pod PF19(dolozylem bezpiecznik). Ale coś mi nie działało, teraz mam podłączone pod PF29 i wszystko działa jak potrzeba.
Ja podłączyłem pod:
PF6 - odcina prąd po wyłączeniu stacyjki
PF29 - jest prąd po wyłączeniu stacyjki i zamknięciu kota.
stingear:
No i nareszcie znalazłem czas, żeby to ogarnąć.
Podłączyłem, tak jak radziłeś.
Wszystko działa jak należy.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej