Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Dusi się przy szybkim dodawaniu gazu

<< < (3/5) > >>

Monia75:
No właśnie a check pali się a teraz jeszcze do  kontrolki check zapaliła się kontrolka abs i jak dzisiaj nim jechałam to był taki moment, że kontrolka check zaczęła migać i jak przekraczałam 1500 obrotów samochód wchodził w drganie. Znowu muszę dziś wstawić go do mechanika tylko on już mase rzeczy wymienił, zapłaciłam już kupę kasy o problemy nie rozwiązane dlatego tu zwróciłam się o pomoc

voitec:
O ja... Przepraszam, bo na telefonie nawet nie patrzyłem na nick i pisałem w formie męskiej 😅

Mi ciężko coś więcej powiedzieć na odległość. Ja bym sugerował. Zakup interfejsu elm327 na bluetooth i próbę odczytywania błędów w momencie kiedy problem występuje.
Skad jesteś?

Monia75:
Z Warszawy

voitec:
A to daleko 😝
Ja bym proponował, kupić coś takiego https://allegro.pl/oferta/interfejs-diagnostyczny-icar2-elm327-obd2-bt-pl-12025917900?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=a690366a-c4c7-4e75-8974-0e8b64f1acc9# do tego aplikacja np. Torque i być zawsze przygotowanym do odczytania błędu. Może z nich wyniknie coś nowego. Skupiając się na tym P0355 to ja bym zamienia cewki miejscami i sprawdzał czy i jak wpływa to na błędy. Jeśli ciągle wskazuję na ten sam cylinder to bym skupiał się na stanie wiązki czy też wtyczki.

Monia75:
Bardzo dziękuję za pomoc i wszelkie wskazówki, zamówię dziś urządzenie i zobaczymy co dalej mam nadzieję, że uda się go naprawić i nie będę musiała sprzedać mojego maleństwa. Pozdrawiam🙂

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej