Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Palaca sie kontrolka niskiego stanu plynu spryskiwaczy

<< < (2/4) > >>

piotrrf:
Dzieki za wytlumaczenie konstrukcji.
Jak juz napisalem...narazie wrocilo do normy.

piotrrf:

--- Cytat: Robik w Luty 05, 2022, 19:27:07 pm ---W naszych autach jest plywak skladajacy sie z dwoch czesci w jednej z nich znajduje sie maly magnes, ktory lubi sobie wyskoczyc na spacer tj. na dno zbiornika. Sama wymiana banalna, niestety auta z poczatku produkcji nie maja wtyczki tylko jednorazowe trwale polaczenie i trzeba kabelki lutowac. Nie trzeba nawet nadkola zdejmowac wystarczy je odchylic.

--- Koniec cytatu ---

Znowu  wyskoczył błąd.
Postanowiłem sprawdzić. Dołączam fotki. Gdzie jest problem?
Magnesik jest. Ma być jeden?

Choina:

--- Cytuj ---Gdzie jest problem?

--- Koniec cytatu ---
Problem leży w złym wkręceniu czujnika.
Umieść czujnik w zbiorniku tak, żeby ta część z magnesem była u góry (odwrotnie jak na zdjęciu 1). Jak jest płyn to ta część ma "pływać". Gdy poziom płynu się obniży poniżej czujnika, pływak opadnie i dotknie drugiej części. Wtedy zapala się kontrolka.

piotrrf:

To tylko do zdjęcia tak zrobiłem. Normalnie był zamocowany tak jak piszesz. Zdaje się, że tylko w tej pozycji można go zamocować. Mimo to spróbuję jeszcze raz pokombinować.

piotrrf:
Walka nic nie dala. Mam dosc. Musi to ktos zobaczyc ,co ma pojecie jak to sprawdzic.
Na fotkach widac,ze mam stary typ czujnika. Bez wtyczki. Czyli trzeba zdobyc taki sam model? Czy nowszy z wtyczka?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej