Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Zwarcie w instalacji?
ZielonyJag:
Panowie, właśnie rzecz w tym, że akumulator wymieniłem na nowy i od tego momentu takie rzeczy zaczęły się dziać
piotrrf:
Pisalem juz ,ze mi tez wymieniono na nowy i zaczely sie problemy.
A po ponownym zaintalowaniu,zrobionym jak nalezy,od 7 tys.km nie mam zadnych problemow.
Poprzedni serwis wzial aku z polki i podlaczyl do auta.To tyle. I zgarnal 260 euro.
Potem szedl w zaparte ,ze oni wiedza jak to sie robi.
Dobry serwis wpierw naladowal do maxa aku i wpisal w system...koniec historii,koniec problemow.
Endrju:
Nie bardzo rozumiem, na czym miałoby polegać "wpisanie" akumulatora. System może kontrolować akumulator na podstawie napięcia i prądu. Nie istnieje inna metoda rozpoznania, czy zaprogramowania akumulatora. Tym bardziej, że z czasem używania, akumulator zmienia swoją pojemność, napięcie i prąd ładowania. W chwili zamontowania jest to zupełnie inne urządzenie niż po dwóch czy trzech latach eksploatacji. Wymagałoby to programowania co kilka miesięcy. Raczej oczywiste jest, że należy wstawić akumulator naładowany. Gdyby system zapamiętywał stan naładowania akumulatora, to jego naładowanie przez podłączenie prostownika rozsypało by system. Że nie wspomnę już dłuższego postoju.
Z moich obserwacji wynika, że wiele warsztatów opowiada historie o konieczności programiwania, co kosztuje "parę" złotych. Miałem podobną sytuację z modułem PDC wszyscy specjaliści stwierdzili, że bez programowania się nie da i za jedyne 5 stówek to ogarną. Ja ogarnąłem za 15 zł...
Mogę przyjąć do wiadomości, że zaprogramowania może wymagać akumulator o zdecydowanie innej pojemności.
Co nie znaczy, że nie mogę się mylić 😁
ZielonyJag:
To ja już sam nie wiem. Akumulator włożyłem większy od poprzedniego, nie programowalem, poprzedni był 78ah, ten ma 100(największy przewidziany przez producenta) Jakie serwisy to programują?
Endrju:
No właśnie. Akumulator o znacznie większej pojemności będzie miał znacznie większy prąd ładowania, co system może traktować jak awarię i ograniczać prąd ładowania. Zależnie od rynku na jaki został dobrany alternator, mogą być różnice w dopuszczalnych prądach ładowania. Na rynki północne, jak Szwecja czy Kanada z regóły przewiduje się większe prądy i pojemności. Nie mam pewności, czy do każdego egzemplarza można bezkarnie wstawić inny akumulator.
Niestety nie korzystałem z usług żadnego warsztatu, (na razie) wię nie mogę polecić. Jeżdżę autem na które mnie nie stać wię muszę sobie radzić sam...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej