Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Prośba o opinie na temat XF
malard:
Witam serdecznie i mam nadzieję, że nie będę zaśmiecał wątku tematem kupna auta. Noszę się z zamiarem nabycia kocura i myślę o XF po 2015r ale nie mam najmniejszego pojęcia o tych samochodach ani wystarczającej wiedzy. Szukałem na forum ale mało jest info o XF II generacji.
Proszę doradźcie mi:
-jaki silnik wybrać 2,0 benzyna czy diesel, jak z żywotnością tych silników( wiem tylko, że to autorskie motory Jaga)
-skrzynia manual czy automat;
- no i oczywiście jak z kosztami serwisu oraz części i ich dostępnością ?
Bardzo dziękuję za wszelkie informacje, które pozwolą mi podjąć decyzje.
Pozdrawiam
tomas90:
A nie chcesz 15r I generacji ;P Silnik fordowski ecoboost skrzynia zf montowana w bmw bentleyach itp same niezawodne mechanizmy;)
rmazurek:
skrzynia ZF jest tez montowana w x260 i wszystkich innych nowoczesnych jaguarach (oprocz ipace) i landroverach . Silnik jak kazdy inny wg mnie - jesli byl wymieniany wg zaleceń producenta to może być problem (jak w każdym innym nowoczesnym silniku)
piotrrf:
--- Cytat: malard w Listopad 10, 2021, 00:33:47 am ---Witam serdecznie i mam nadzieję, że nie będę zaśmiecał wątku tematem kupna auta. Noszę się z zamiarem nabycia kocura i myślę o XF po 2015r ale nie mam najmniejszego pojęcia o tych samochodach ani wystarczającej wiedzy. Szukałem na forum ale mało jest info o XF II generacji.
Proszę doradźcie mi:
-jaki silnik wybrać 2,0 benzyna czy diesel, jak z żywotnością tych silników( wiem tylko, że to autorskie motory Jaga)
-skrzynia manual czy automat;
- no i oczywiście jak z kosztami serwisu oraz części i ich dostępnością ?
Bardzo dziękuję za wszelkie informacje, które pozwolą mi podjąć decyzje.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Poczytaj wątek XE. To prawie identyczne auta. Różnią się gabarytem ale technika ta sama. Ja tam częściej zaglądam niż na XF mimo, że posiadam XF X260.
rmazurek:
Niby te same ale wydaje mi się ze x760 miał w pierwszych latach (lub pierwszym roku) Montowany silnik GDI a xf od początku miał aj200p
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej