Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

awaria

(1/1)

zalluk:
Cześć wszystkim, mam problem natury technicznej, mianowicie podczas jazdy zmieniłem tryb skrzyni na SPORT i z powrotem na DRIVE i po tym, pojawił się jakiś komunikat , ale nie zdążyłem przeczytać i auto przestało reagować na gaz ,a po zatrzymaniu się zgasło i nie chce odpalić , kręci  ,prąd jest , paliwo jest , wszystko niby ok a nie odpala ,pomóżcie co może być przyczyną , dodam że jest to 2,0 d 180 KM 2017 r .A'propos komunikatów jak można je znaleść bo nie zawsze udaje się przeczytać , bo przecież  trzeba też patrzeć na drogę 
dziękuję za pomoc i pozdrwaiam
Łukasz

Zbyszek01:
Jaki stan AdBlue? Nie miałeś wcześniej o nim komunikatów?

Robik:
Sprawdz przewod masowy odchodzacy od rozrusznika, gorne mocowanie czesto pęka - znajduje sie w okolicy zbiornika plynu chodzacego. Brak ciaglosci przewodu oznacza brak mozliwosci zaplonu.

zalluk:
dzięki za sugestie , co do AdBlue to jest fuel , a co do kabla masy, to tak jak napisałem prąd jest i rozrusznik kręci , więc to chyba nie to ?

piotrrf:

--- Cytat: zalluk w Wrzesień 30, 2021, 18:38:58 pm ---Cześć wszystkim, mam problem natury technicznej, mianowicie podczas jazdy zmieniłem tryb skrzyni na SPORT i z powrotem na DRIVE i po tym, pojawił się jakiś komunikat , ale nie zdążyłem przeczytać i auto przestało reagować na gaz ,a po zatrzymaniu się zgasło i nie chce odpalić , kręci  ,prąd jest , paliwo jest , wszystko niby ok a nie odpala ,pomóżcie co może być przyczyną , dodam że jest to 2,0 d 180 KM 2017 r .A'propos komunikatów jak można je znaleść bo nie zawsze udaje się przeczytać , bo przecież  trzeba też patrzeć na drogę 
dziękuję za pomoc i pozdrwaiam
Łukasz

--- Koniec cytatu ---
Znalazłeś przyczynę problemu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej