Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

InControl Touch Pro - Android Auto NIE działa

(1/1)

PheuszMor:
Witam, od kilku dni jestem nowym właścicielem kotka XE (2017r)  :-clap

W firmie jeździłem Fordem Focusem i Oplem Astrą - tam tylko wpinałem kabel USB do podłokietnika i automatycznie uruchamiało się Android Auto, niestety w XE telefon przechodzi w tryb ładowania i nie jestem w stanie wymusić uruchomienia AA.

1. Siedem różnych kabli sprawdzone
2. Próbowałem z Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy S10+, LG K50s
3. Najnowsze oprogramowanie w Jaagu (update przez WiFi) zainstalowane (v S21)
4. Zagraniczne fora przekopane (prócz trzech ww. czynników ktoś pisał iż samo przestało działać po aktualizacji smartfona, a po kolejnej zaczęło - mój jest aktualny na dzień dzisiejszy)
5. Dane i cache w smartfonach wyczyszczone
6. Stosując się do kolejnej porady, nawet znalazłem kabel USB-C 2.0, gdyż podobno 3.0 robią problemy.
7. Zgodnie z ogłoszeniem JLR:
https://www.jaguar.pl/aktualnosci-aktualizacja-multimediow

Czy któryś miłośnik kotów ma jakąś sugestię?
Mi już skończyły się pomysł.  :-help

M737:
jeśli mały ekran z fizycznymi przyciskami po lewej i prawej to nie podłączysz AA, ewentualnie musisz dokupić specjalny box za ok 2kzł
ale też nie ma gwarancji że zadziała, było niedawno na forum w dziale XE

PheuszMor:

--- Cytat: M737 w Wrzesień 25, 2021, 16:24:08 pm ---jeśli mały ekran z fizycznymi przyciskami po lewej i prawej to nie podłączysz AA, ewentualnie musisz dokupić specjalny box za ok 2kzł
ale też nie ma gwarancji że zadziała, było niedawno na forum w dziale XE

--- Koniec cytatu ---

Duży ekran bez fizycznych przycisków

Przyczyna nie uruchamiania się Android Auto znaleziona:

Możliwość aktywacji pakietu Smartphone Pack zależy od wyposażenia pojazdu – oprócz ekranów InControl Touch Pro lub Touch Pro Duo, muszą być wyposażone w UIP (User Interface Panel) na poziomie minimum MID (tj. oprócz portów USB muszą posiadać jeszcze dodatkowy port: HDMI i/lub SIM)

* w moim przypadku posiadam tylko 2xUSB + 2x12V

PheuszMor:
Wybaczcie, nie mogę już edytować poprzedniego posta.

Ma ktoś doświadczenie i wiedzę aby zrobić upgrade UIP do wymaganego poziomu MID? (zależy mi na AA)

Zyg zag:
Hej

moge uruchomic android ...

Pozdr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej