Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Jaguar XF 2.0 benzyna KATALIZATOR

(1/2) > >>

kotschrodingera33:
Cześć wszystkim  :3:

mam pytanie, czy ktoś wymieniał katalizator w jaguarze XF 2.0 benzyna 241 KM? Mam jaguara z 2012 roku i zastanawiam się co się bardziej opłaca wymiana katalizatora na nowy czy regeneracja. Był ktoś już w takiej sytuacji? czy są jakieś zamienniki dla niego np. z Forda?
Pozdrawiam,  :-thank

Robertleniwiec48:
Wyciagnij katalizator podpal w srodku i wdmuchuj powietrze do srodka az sie wypali cały najlepiej w piecu lub ognisku .najlepiej do czerwonosci .  Problem moze byc bardziej skàplikowany . Jezeli jest w nim olej to pytanie dlaczego i az tyle jest go w kacie ?

ZAIC:
Są na rynku zamienniki, np: Magnaflow. Cena jest dużo niższa niż oryginał a wymiana nie powinna stworzyć problemów ani dla montującego ani dla samochodu. Trzeba pomierzyć średnicę rur, sprawdzić umiejscowienie sondy i dopasować odpowiedni katalizator.

rmazurek:

--- Cytat: Robertleniwiec48 w Sierpień 26, 2021, 15:02:17 pm ---Wyciagnij katalizator podpal w srodku i wdmuchuj powietrze do srodka az sie wypali cały najlepiej w piecu lub ognisku .najlepiej do czerwonosci .  Problem moze byc bardziej skàplikowany . Jezeli jest w nim olej to pytanie dlaczego i az tyle jest go w kacie ?

--- Koniec cytatu ---
  Pamietaj tez zeby zatańczyć taniec deszczu i pomodlić sie do boga katalizatorów...

Fazi:
Koledzy i koleżanki, chciałbym odświeżyć wątek. Jako, że od kilku tygodni świeci mi check (p0420  - diagnoza "mechanika" katalizator do wymiany), prosiłbym bardziej doświadczonych o jakieś bliższe informacje, gdzie dostać katalizator do 2.0B, czy macie jakieś namiary na kogoś kto jest w stanie ogarnąć temat - najlepiej oczywiście w okolicach Śląska. Ewentualnie czy polecacie jakieś zamienniki itp - bo 9500 Brutto, które usłyszałem nie wydaje się być mądre.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej