Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x typ skrzynia automat

(1/3) > >>

mechanika.grant77@gmail.c:
Witam jestem na forum w celu zdobycia informacji . Uważam. to miejsce za wiarygodne i wielokrotnie  opinie i informacje  tu przeczytane pomogły mi w rozwiązaniu problemów związanych z obsługą  i naprawą  mojego x . pytanie brzmi , czy jest a jeśli tak to jaka , różnica   pomiędzy  skrzynią automat  JF506e kod PL021 a  JF506e kod PL020 
                                                                                                              dziękuję  Grzegorz

sztandi7:
Skrzynie są kompatybilne, można w miejsce jednej wrzucić drugą. Jeżeli chodzi o różnice między nimi to próżno szukać o tym jakichkolwiek materiałów. Kiedyś próbowaliśmy to ustalić, ale bezskutecznie.  Pewnie różnią się jakąś pierdołą, albo wykonaniem z innego materiału owej pierdoły.

Bardzo dziękuję za odpowiedź . wygląda na to że. mamy takie samo auto x 3.0 sport  w nim mam skrzynię  pl 020 /pękła mi taśma wstecznego/ mam w 'zapasie' skrzynie z 2.5 l wersji o kodzie pl 021 w dobrej kondycji zastanawiam się nad zamianą  .... co o tym myślisz  czy będzie konieczność adaptacji

sztandi7:
Powinny być Plug&Play, ale głowy za to nie dam, bo nie jestem pewien czy 2.5 ma takie same ustawienia/przełożenia co 3.0. Ta skrzynia ma autoadaptację, która się robi bodajże do 50-100km.

witam dziś zalałem skrzynię  ravenolem jf 506e....dźwignia na R auto miękko w tył... dźwignia  na D miękko w przód...żadnego błędu i to tyle o wymianie skrzyni  . Chcę. podziękować dla SZTANDI7 /dzięki. twojej opinii  odważyłem. się wymienić  skrzynię ,dodam ze samodzielnie,/ w skrzyniach różnicą  było mocowanie linki zmiany przełożeń

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej