Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
3.0d nie widzi kluczyka, nie odpala
ajtotal:
1. podpiete zasilanie zewnetrzne do samchodu przy sesji jlrsdd - koniecznie- od braku zasilania zaczynaly sie niezle historie z twoja wlacznie
1. battery replacement to po prostu reset monitora akumulatora- nic by i tak nie pomogl
2. czy ty w ogole sie mozesz jeszcze komunikowac z samochodem przez jlrsdd? Mowisz ze nie czyta VINU (w sensie normalne jest ze naciskasz manual vin read i wtedy czyta) to teoretycznie nie masz dostepu do auta ale jednak screen mowi ze jakies pliki sciagales z sdd czyli komunikacja byla?
3. czy sprzet (kabel i sdd) sie komunikuja? mongoose musi wolno migac a nie szybko.
4. ponowna konfiguracja Generic Electronic Module ozywiala samochody na angielskich i amerykanskich forach ale najpierw wejdz do sdd wszystkie moduly musza sie zglosic nastepnie szukaj w symptomach nastepnie w rekomendacjach az pozwoli skonfigurowac dany modul
Specu90:
VIN czyta automatycznie na luzie więc chociaż z tym okej.
Widzi auto i był błąd VIN w DTC.
Mogę to zrobić tylko powiedz mi jak puscic to przez sdd?
Jesli chodzi o dodatkowy prąd to z konia leci i aku swieci na zielono
BCM jak chciałem na nowo, to chciał internet a niestety moj sdd nie ma tej funkcji -:)
ajtotal:
byc moze modul bcm zostal wymieniony i kluczyki zostaly do niego dokodowane - lecz w takim przypadku one sie kasuja po odlaczeniu baterii. Trzeba dokodowac kluczyki, potrzebny dostep do funckji inzyniersksich w SDD. W wlkp jest dobry fachowiec kolo Pniew w miasteczku Rudka.
ajtotal:
sprawdz jeszcze wszystkie bezpieczniki!!
Specu90:
Właśnie sprawdzę bezpieczniki może przy rozłączeniu w sumie jakiś strzelił. Jest opcja dokodowania pilotów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej