Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

3.0d nie widzi kluczyka, nie odpala

(1/4) > >>

Specu90:
cześć,

Problem z XF:

XF: 2012 lift 3.0d
Po odpięciu aku na dłużej, nie widzi kluczyka (smart key backup error, po przyłożeniu do czujnika jest komunikat o " reposition " . Odpięci klemy znów też nic nie dało ( była taka rada na jag uk )
Czyli ogólnie: auto nie ma zapłonu i nie odpala.
Poprzednie naprawy: był problem z bcm - auto podczas jazdy zgasło - było naprawione jeździło cały czas , chociaż ciaglę jest problem ze spryskiwaczem, lampami oraz centralnym zamkiem.

Wyposażyłem się w jlr sdd oraz naczytałem co robić, chciałem zaadaptować aku lecz wyrzuca mi błąd...

Od czego zacząć?

Blędy mam takie:
-vin błąd w bcm i cjb
-passive key w bcm
są to najnowsze błędy

Ewentualnie czy jest ktoś kto pomoże zdalnie lub na pakę wrzucę kota i podjade bo jestem uziemiony..

ajtotal:
Czy dokonywales sam jakichkolwiek zmian w samochodzie przy pomocy JLRSDD i np operacja sie nie powiodla? Czy problem pojawil sie po sesji z JLRSDD? Przypomnij sobie wszystkie czynnosci i realizacje zadan z SDD. Moze aktualizowales jakis modul (BCM). Jezeli cos robiles i nastepnie wystapil blad sprobuj powtorzyc operacje. Do kodowania kluczykow nie powinienes miec dostepu ale jezeli gdzies w okolice dotarles i cos zmodyfikowales lub je usunales to trzeba pewnie je zakodowac na nowo i to wszystkie bo one wszystkie sie kasuja. Ten modul BCM jest powiazny z kluczykami...       

Specu90:
Nie nie,  nic nie grzebałem,  zawiesił się centralny zamek i chciałem zrobić restart systemu. Po restarcie mam takie problemy i chce je napdawic sdd.

Przy battery replace mam taki błąd

ajtotal:
co rozumiesz przez restart systemu? Vehicle Reset?

Specu90:
Znajomy powiedxial by odpiąć na 10 minut i centralny zadziała.  Byłoby okej gdyby ktoś wcześniej bcm nie naprawiał ( przegrzebałem UK forum )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej