Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Czujnik przechyłu

(1/2) > >>

Mariusz:
Witam forumowiczów.
Dwa tygodnie temu zakupiłem Jaguara xe 2.0 diesel z 20016 roku. Wczoraj jadąc z Anglii do Polski w połowie Niemiec auto mi stanęło i nie chciało odpalać. Na komputerze pokładowym wyskakuje błąd czujnika przechyłu. Auto kręci ale nie odpala. Bateria jest prawie rozładowana,  czy mogę wyciągnąć akumulator i go naładować bez problemu czy wtedy komputer się zresetuje i będę musiał wszystko programować?

Auto stoi w Zielonej Górze i mam tylko dwa tygodnie urlopu.
Czy może zna ktoś jakiegoś speca od Jaguara w Lubuskim który zna sie na rzeczy ?
Będę wdzięczny za jakie kolwiek wskazówki,  sugestie.

rmazurek:
Wyciagniecie aku bez podtrzymania może spowodować problemy - nie można naładować na aucie?

Czujnik przechyłu jest chyba wbudowany w BCM - dolna część słupka A po stronie pasażera - ogólnie czujnik przechyłu jest częścią systemu alarmowego i o ile dobrze pamiętam to ha jest problem to nie ma szans by auto odpalilo.

Mozna auto przełączyć w tryb serwisowy poprzez jaguar remote?

Probowales wylaczyc czujnik przechylu w menu?

BTW wiele razy się zastanawiam czy kupic auto przed sama podroza do PL z UK i rozsądek zawsze mówił NIE...

Mariusz:
Dziękuję za informację tak wiec naładuje go na aucie. Choć nie wiem to zrobić poprostu podłączyć kablami do innego auta i go trzymać jakiś czas ?

Zaraz poszukam informacji o tym jaguar remote i spróbuję coś zrobić. Dodam że z mechaniki jestem zielony a to mój pierwszy Jaguar w życiu.

piotrrf:

--- Cytat: Mariusz w Czerwiec 28, 2021, 15:25:58 pm ---Dziękuję za informację tak wiec naładuje go na aucie. Choć nie wiem to zrobić poprostu podłączyć kablami do innego auta i go trzymać jakiś czas ?

Zaraz poszukam informacji o tym jaguar remote i spróbuję coś zrobić. Dodam że z mechaniki jestem zielony a to mój pierwszy Jaguar w życiu.

--- Koniec cytatu ---
A nie masz ladowarki?Aku tez pewnie AGM wiec trzeba taka troche inna.
Oczywiscie ja laduje bezposrednio aku a nie przez punkty rozruchowe pod maska.Duza strata energii.Kabel idzie przez cale auto.

Mariusz:
Aku naładowane. Auto  odpala na dwie sekundy po czym gaśnie  biję coś metalicznego w silniku ...dwóch mechaników powiedziało że silnik do wymiany na 100%. Ja się nie poddaje i dziś auto jedzie do innego mechanika na rozebranie go na części i sprawdzenie co tam tak stuka. Jeśli się dowiem dam Wam znać ale gdzieś w środku czuje ze to koniec mojego kociaka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej