Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Klima
Rafi:
A sprawdzałeś ciśnienie sprężarki jakie masz pod maszyną ? Moja stara sprężarka miała 4 bary, i raz klimatyzacja chodziła a raz nie ...
--- Cytat: Robertleniwiec48 w Czerwiec 30, 2021, 08:57:10 am ---Zmieniłem czujnik w kabinie i jakiejs poprawy nie widzę . Zastanawiam się nad modułem , jest on podobno odpowiedzialny za takie akcje . Jest to ATC Modile
--- Koniec cytatu ---
Robertleniwiec48:
Nie kumam tego . Jade nie chłodzi . Mocniejsze chamowanie zaczyna dmuchać zimnym🤦 :-tylko
michalns:
--- Cytat: michalns w Czerwiec 24, 2021, 12:08:40 pm ---
--- Cytat: Rafi w Czerwiec 23, 2021, 13:45:42 pm ---Właśnie u siebie naprawiłem problem o którym wspominacie, u mnie uszkodzona była sprężarka, sama wymiana sprężarki nie pomogła do płynu dostały się opiłki metalu ze sprężarki. Jako że opiłki metalu dostały się do układu trzeba było wypłukać cały układ z opiłków oraz wymienić chłodnicę klimatyzacji. Reasumując wymieniona chłodnica, sprężarka klimatyzacji, wypłukany układ, nabita klimatyzacja - 3000 tys zł lżejszy i wszystko jest OK :)
--- Koniec cytatu ---
Byłem wczoraj w warsztacie i wyszła wysoka wartość nikiego ciśnienia w układzie ( ponad 4 bar ), czyli ponad 14st temperatury w układzie, dlatego muszę czekać długo na schodzenie się kabiny :/, teraz tylko trzeba znaleźć warsztat od klimy, który będzie miał wolny podnośnik i czekać na diagnozę, czy tylko działamy przy sprężarce, czy jak u Ciebie cały układ do płukania !
--- Koniec cytatu ---
U mnie temat rozwiązany :), pomogła wymiana elektrozaworu kompresora klimatyzacji, klima chłodzi teraz jak wściekła :-super, obyło się bez płukania :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej