Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Klocki hamulcowe

<< < (5/5)

rmazurek:

--- Cytat: MrocznySzafir w Marzec 28, 2022, 10:41:42 am ---Jeśli wyciągnę czujnik na zawsze to czy monit się zgubi? czy trzeba może zewrzeć piny we wtyczce do której jest podłączany czujnik?

--- Koniec cytatu ---

Proponuje przesiasc sie na peugeota 207 - tam nie ma czujnika...

Robik:
T2H2091 T2H8399 allegro itp. 40zl sztuka

MrocznySzafir:

--- Cytat: Zbyszek01 w Marzec 28, 2022, 15:05:44 pm ---Gdzieś kiedyś czytałem że taki czujnik kosztuje około 20 paru zł, myślę że nie pomyliłem.
Jest sens pozbywać się czujnika aby nie ostrzegało przed zniszczeniem tarczy? Ona jest droższa niż czujnik.

--- Koniec cytatu ---
taki że czujnik wypada i powoduje problemy, jak pisałem powyżej
z tego co napisałeś wynika, że jak jeździło się samochodami bez czujników to tarcze ulegały zniszczeniu. dziwne rozumowanie.
a poza tym, kto powiedział że chcę się pozbywać? rozważam różne opcje.

--- Cytat: rmazurek w Marzec 28, 2022, 15:34:40 pm ---Proponuje przesiasc sie na peugeota 207 - tam nie ma czujnika...

--- Koniec cytatu ---
a ja proponuje odpowiadać merytorycznie, a nie nabijać posty

M737:
merytorycznie - bez czujników też można wiedzieć kiedy kończą się klocki i w porę je wymienić
brak czujnika czy też bez wymiany czujnika - wystarczy że połączysz dwa przewody które idą do czujnika i błędu nie będzie

zużycie czujnika po prostu przerywa drucik zatopiony na końcu czujnika i rozłącza obwód dając sygnał o konieczności wymiany klocków

Zbyszek01:

--- Cytat: MrocznySzafir w Marzec 28, 2022, 23:06:31 pm ---
taki że czujnik wypada i powoduje problemy, jak pisałem powyżej
z tego co napisałeś wynika, że jak jeździło się samochodami bez czujników to tarcze ulegały zniszczeniu. dziwne rozumowanie.
a poza tym, kto powiedział że chcę się pozbywać? rozważam różne opcje.
a ja proponuje odpowiadać merytorycznie, a nie nabijać posty

--- Koniec cytatu ---
Jak zmieniam koła patrzę na klocki, jak są już troszkę cienkie to czasem nawet poświęcę latarką przez felgę (słabe światło w garażu) aby nie przegapić. Masz rację, jeździłem takimi autami bez czujników, pierwszy raz po otrzymaniu prawa jazdy czyli w 1977r i wiem co to zniszczenie tarczy czy dawniej bębna.

--- Cytat: rmazurek w Marzec 28, 2022, 15:34:40 pm ---Proponuje przesiasc sie na peugeota 207 - tam nie ma czujnika...

--- Koniec cytatu ---

Trafna uwaga a i auto fajne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej