Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Podłączenie kamery 2017 2LB

(1/3) > >>

Jaccom:
Witajcie
Chcę zainstalować kamerkę, w komplecie jest instalacja zakończona bezpiecznikami do wpięcia.
Tu moja wielka prośba, Gdzie wpiąć (które gniazda) tak by było to rozsądnie zasilone.
Załączam fotkę.

rmazurek:
Wydaje mi sie ze jedyny + na stale bedzie w PF15 (zolty przewod), natomiast zolty mozna podpiąć np do PF06.

Jedyny problem to taki ze te bezpieczniki na zdjeciu (o ile zdjecie oddaje kolor odpowiednio - rózowy) sa 4 amperowea takiego bezpiecznika w XE nie ma...

Zbyszek01:
Można jeszcze zmienić na takie przejście:
https://www.iplum.pl/pl/p/VIOFO-FUSE-Przejsciowka-do-bezpiecznikow-ATS/503?gclid=Cj0KCQjw2NyFBhDoARIsAMtHtZ4RYMLRS3vDrELhuWB6YTyWVfxEQSfyL9wRzjZx7z3lh0pXBI80IAwaAg-1EALw_wcB

Jaccom:
Krok na przód, miałem zamiar zasilić ją z panelu bezpieczników w bagażniku. Z instrukcji Mazurka dopatrzyłem się że są jeszcze po stronie pasażera,Odpada przeciąganie przewodu przez kabinę :D

Zrobiłem fotki jak to u mnie wygląda, sa wolne gniazda, czy mogę je wykorzystać ? skoro nie ma w nich bezpieczników pewnie nie ma tez wyposażenia dla nich. Zapomniałem wspomnieć że jest zasilana z 12V

Zbyszek01:
Jeżeli gniazda są puste to na 90% nie ma podciągniętego zasilania pod nie. Wielu producentów samochodów stosuje różne wiązki przewodowe przy różnym doposażeniu aby oszczędzać na przewodach. Musisz sprawdzić, przeważnie widać na dnie w gnieździe czy są styki. Spotkałem się że nie było wcale, był tylko po jednej stronie ale i były (b.rzadko) po obu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej