Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Jaguar XE 2.0d Bezpieczniki
SorrowSDW:
Witam. Sprawa jest zapewne prosta choć ja nie potrafię wpaść na właściwy trop. :- pojecia Przeszukałem na forum tematy o bezpiecznikach jak i przeczytałem w instrukcji samochodu całą listę i nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie szukam bezpiecznika odpowiadającego za świecenie małych żarówek w dole lusterek które oświetlają otoczenie samochodu po otwarciu drzwi. Chciałbym wpiąć w ten obwód podświetlane logo Jaguar a zależy mi na tym żeby działało (gasiło i zapalało) ono w tym samym trybie co podświetlenie w lusterkach. Chyba że któryś z forumowiczów ma lepszy pomysł gdzie można by to podłączyć aby uzyskać taki sposób działania, chętnie wysłucham pomysłów. :-za
M737:
jedziesz do ASO, mówisz że nie działa oświetlenie i że mają do zrobienia akcje serwisową wymiany oprogramowania
u mnie oświetlenie w lusterkach zadziałało po jedenastej wymianie oprogramowania :D
co to za podświetlane logo?
SorrowSDW:
Zwyczajne logo Jaguar. Podświetlenie czerwień i biel. Chcę spróbować jakby to wyglądało, ale potrzebuję się dostać do opisanego wyżej miejsca zasilania... nie sądzę żeby ASO tu było potrzebne ;)
rmazurek:
WYdaje mi sie ze nie mozesz tego znalezc bo jest to sterowanie przez modul drzwi. Wydaje mi sie ze latwiej bedzie sie podpiac do oswietlenia nog
SorrowSDW:
Też właśnie brałem te opcje pod rozwagę lecz nie zdążyłem zrobić research'u w tym kierunku. Jednak w takim wypadku wydaje się to najrozsądniejszym rozwiązaniem. Urlop przede mną więc jedyną zawiłością pozostanie przeciągnięcie kabla w "mądry" sposób. Dzięki za podpowiedzi. :-thank Jeśli efekt będzie mnie zadowalał podzielę się fotkami z tej małej modyfikacji tutaj. :-clap
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej