Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Opony zimowe 245/40 R18 + 225/45 R18

<< < (6/8) > >>

M737:

--- Cytat: msiwow w Czerwiec 11, 2021, 14:45:10 pm ---
Opona i felga się niszczy przy przekładce? Zmień warsztat!

--- Koniec cytatu ---

zapewniam że nie muszę zmieniać warsztatu :D
ale wiem jak to zwykle wygląda... felga brudna, opona stawiana na feldze, pole styczne maszyny do odklejania
opony przed demontażem uwalone, czasami duża nakrętka na wyważarce... czynności podczas których w większości
wulkanizacji powstaną nowe rysy jest co najmniej kilka...
przy moich felgach ręcznie woskowanych i wycieranych do sucha także od wewnątrz oczywiście nie akceptuję
takiej obsługi - ale znam realia i obawiam się że dla większości może to być trudne

jeszcze kwestia felg szlifowanych CNC pokrytych bezbarwnym lakierem - jeśli uważasz że zmiany opon im nie zaszkodzą
to ja się tylko mogę uśmiechnąć :)

msiwow:
Felga brudna? Dla Ciebie i Twoich "ręcznie woskowanych felg" przecież nie powinien być to problem?
Opona stawiana na feldze? A jak mają ją założyć? Przy pomocy magii?
Pole styczne maszyny do odklejania? Tutaj jak to napisałeś "mogę się tylko uśmiechnąć" bo chyba nie wiesz o czym piszesz bo zbijak służący do zdejmowania opony ma kontakt z oponą a nie z felgą.

Jeden z moich klientów to właśnie duży serwis ogumienia i takie XE to żaden tam rarytas bo mają kontakt z dużo droższymi furami....i jakoś felg ludziom nie niszczą.

Robik:
Panowie schodzimy na zbyt duzy poziom emocji. Jak kogos stac kupuje sobie drugi komplet i nie przejmuje sie kolejkami i brakiem profezjonalizmu zakladow wulkanizacyjnych. Kazdy z nas zapewne zna takich, ktorzy sie znaja na rzeczy i takich partaczy ktorym lepiej auta nie zostawiac.

M737:

--- Cytat: msiwow w Czerwiec 12, 2021, 08:47:28 am ---Felga brudna? Dla Ciebie i Twoich "ręcznie woskowanych felg" przecież nie powinien być to problem?
Pole styczne maszyny do odklejania? Tutaj jak to napisałeś "mogę się tylko uśmiechnąć" bo chyba nie wiesz o czym piszesz bo zbijak służący do zdejmowania opony ma kontakt z oponą a nie z felgą.

Jeden z moich klientów to właśnie duży serwis ogumienia i takie XE to żaden tam rarytas bo mają kontakt z dużo droższymi furami....i jakoś felg ludziom nie niszczą.

--- Koniec cytatu ---
sam nie wiesz o czym piszesz, zbijak naciska oponę a felga z drugiej strony się o coś opiera,

stawianie opony na feldze w celu posmarowania rantu, obrót o 180 i ponowne smarowanie - serio to musi się
odbywać na feldze? :D ulubiona czynność gumiarzy...

polecam też czytanie ze zrozumieniem - nie powinien bo nie jest :D
piszę o polskiej przeciętności i bylejakości a nie moich woskowanych felgach pod dobrą opieką

Felga brudna? Dla Ciebie i Twoich "ręcznie woskowanych felg" przecież nie powinien być to problem?

msiwow:
M737 ciekawe jak często wyważasz swoje koła skoro się tak boisz wulkanizacji....no chyba, że dbanie u Ciebie kończy się tylko na woskowaniu a sezonowe wyważanie to już zbędna czynność bo naraża felgę na otarcia.

Napisałeś o smarowaniu rantu na feldze i obracaniu na niej opony, piszę po raz kolejny: zmień warsztat! Bardzo rzadko już widuje takie praktyki a codziennie jestem w takich miejscach.

Odpowiadając na pytanie autora o skompletowanie opon w różnych rozmiarach jak fabryczne, przejrzałem przed chwilą pobierznie sklep intercarsu i wydaje mi się, że jest to wykonalne aby zachować tego samego producenta, model i wzór bieżnika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej