Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Opony zimowe 245/40 R18 + 225/45 R18
M737:
--- Cytat: msiwow w Czerwiec 12, 2021, 08:47:28 am ---Felga brudna? Dla Ciebie i Twoich "ręcznie woskowanych felg" przecież nie powinien być to problem?
Opona stawiana na feldze? A jak mają ją założyć? Przy pomocy magii?
Pole styczne maszyny do odklejania? Tutaj jak to napisałeś "mogę się tylko uśmiechnąć" bo chyba nie wiesz o czym piszesz bo zbijak służący do zdejmowania opony ma kontakt z oponą a nie z felgą.
Jeden z moich klientów to właśnie duży serwis ogumienia i takie XE to żaden tam rarytas bo mają kontakt z dużo droższymi furami....i jakoś felg ludziom nie niszczą.
--- Koniec cytatu ---
sam nie wiesz o czym piszesz, zbijak naciska oponę a felga z drugiej strony się o coś opiera,
stawianie opony na feldze w celu posmarowania rantu, obrót o 180 i ponowne smarowanie - serio to musi się
odbywać na feldze? :D ulubiona czynność gumiarzy...
polecam też czytanie ze zrozumieniem - nie powinien bo nie jest :D
piszę o polskiej przeciętności i bylejakości a nie moich woskowanych felgach pod dobrą opieką
Felga brudna? Dla Ciebie i Twoich "ręcznie woskowanych felg" przecież nie powinien być to problem?
Opona stawiana na feldze? A jak mają ją założyć? Przy pomocy magii?
Pole styczne maszyny do odklejania? Tutaj jak to napisałeś "mogę się tylko uśmiechnąć" bo chyba nie wiesz o czym piszesz bo zbijak służący do zdejmowania opony ma kontakt z oponą a nie z felgą.
Jeden z moich klientów to właśnie duży serwis ogumienia i takie XE to żaden tam rarytas bo mają kontakt z dużo droższymi furami....i jakoś felg ludziom nie niszczą.
msiwow:
M737 ciekawe jak często wyważasz swoje koła skoro się tak boisz wulkanizacji....no chyba, że dbanie u Ciebie kończy się tylko na woskowaniu a sezonowe wyważanie to już zbędna czynność bo naraża felgę na otarcia.
Napisałeś o smarowaniu rantu na feldze i obracaniu na niej opony, piszę po raz kolejny: zmień warsztat! Bardzo rzadko już widuje takie praktyki a codziennie jestem w takich miejscach.
Odpowiadając na pytanie autora o skompletowanie opon w różnych rozmiarach jak fabryczne, przejrzałem przed chwilą pobierznie sklep intercarsu i wydaje mi się, że jest to wykonalne aby zachować tego samego producenta, model i wzór bieżnika.
M737:
powtórzę - czytanie ze zrozumieniem...
mój wulkanizator nigdy tego nie zrobi
niestety tak się składa że zawodowo jestem związany z motoryzacją i widuję różne warsztaty
a wspomniana czynność jest częstą praktyką
msiwow:
Też pracuje w branży i wzajemnie polecam czytanie ze zrozumieniem. Twój wulkanizator tego nie zrobi to po co ciągnąć temat uszkadzania felg przy wymianie opon? Zakładasz, że tylko Ty masz ogarniętego wulkanizatora a reszta jeździ do "tumanów" chyba na czele z autorem tematu?
Stodolarze i brudasy którzy robią jak Twój przykład tak samo nie uznają mat ochronnych na błotniki czy pokrowców na fotele a żyją tylko dlatego, że mają klientów...wystarczy tam nie jeździć i naturalna selekcja zrobi swoje. I w mojej okolicy już to zauważam. Pisałem zresztą wyżej, że rzadko to widuje ale jak sam pisałeś "czytanie ze zrozumieniem".
kirk42:
--- Cytat: msiwow w Czerwiec 12, 2021, 10:53:44 am ---Odpowiadając na pytanie autora o skompletowanie opon w różnych rozmiarach jak fabryczne, przejrzałem przed chwilą pobierznie sklep intercarsu i wydaje mi się, że jest to wykonalne aby zachować tego samego producenta, model i wzór bieżnika.
--- Koniec cytatu ---
Chętnie bym wrócił do meritum, bo póki co dowiedziałem się, że mam kupić drugi komplet felg i założyć węższe opony.
Niezależnie od felg szukam zestawu 245/40 R18 + 225/45 R18, bo w R-Sport wygląda to dobrze, a taki rozmiar jest homologowany przez producenta.
Mam doświadczenie w jeździe w prawdziwych warunkach zimowych na szerokich i wąskich oponach. Widziałem także na oponeo.pl jak wygląda sprawa takiego kompletu opon i oczywiście można coś dobrać, a ja może inaczej powinienem skonstruować pytanie.
Czy ktoś ma taki sprawdzony zestaw i jest skłonny podzielić się swoją opinią?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej