Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

Jak to jest z tymi amortyzatorami Bilstein, Arnott, Regeneracja a może używki

<< < (2/6) > >>

Jaguar-Fanatic:
A czujniki - naprawia je się? czy w ogóle się psują? Mam stronę SNG Barratt UK na której jeden kosztuje 800zł + wysyłka. Jest szansa na coś tańszego?

PeterX:
Ktoś w kraju wyceniał mi czujniki, chyba Landstore, cenili poniżej 500 PLN, teraz będzie drożej, ale 800 to chyba przesada.
A co do Nagengasta czy podobnych, wiszą gdzieś ich ogłoszenia, że za pneumatykę 1200 a komplet 1900 zeta, więc chyba możliwa jest oddzielna regeneracja.

Apropos: ściągałem ostatnio trochę części z UK, kupowałem na stronie MytonAutomotive, akurat dla tych gratów co mnie interesowały były sporo lepsze ceny niż gdzie indziej, wysyłka w dwa dni, za to graty tydzień w Poznaniu na cle leżały :)  ... na pewno są na stoku czujniki, pamiętam, że były.
Polecam też autodoc na apce w fonie. Niemiecki sprzedawca, ale miewa naprawdę dobre ceny. Ostatnio kupiłem piasty SKFa po 300 za sztukę, zwrot do 100 dni.

Jaguar-Fanatic:
Ok już znalazłem - dzięki. Cena rzeczywiście znacznie lepsza.
Problem jest chyba jeszcze z mocowaniami czujników, u mnie trzeba je wymienić, natomiast w tych sklepach nie widzę tych mocowań. Mają je ale na zamówienie czy jak?

PeterX:
No tak, to oddzielna część, trzeba zamawiać, ewentualnie kupić jakiś zdezelowany czujnik ze zdrowym mocowaniem, th. do oczyszczenia, pomalowania.

Tomo:
Ja mam z kolei dziena sprawę w temacie zawiechy...
Gościu w Gdyni (Darek, na szczęście już się zwinął i nie będzie krzywdził innych), wymieniał mi Amory z przodu na używki (prawy był padnięty, zaproponował zrobienie obu w miarę rozsądnych pieniądzach i gwarancja 3 miesiące). Jeden szybko padł, więc się przydało, ale na zdjęciach z wymiany ("gwarancyjnej") dostrzegłem ze wsadził mi zawieche komfort a mam XJR...
Także teraz z przodu mam komfort, a z tyłu zapewne sport (bo to xjr). Po jednej z wizyt tam miałem z tyłu niedokręcone koło i rozszczelniła mi się jedna strona (koło w trasie się odkręcało i tłukło aż się zorientowałem :(). Teraz chce podmienić ten rozwalony amor, ale na te chwile nie mogę sobie pozwolić na porządny serwis (nówki) a sportowych używek nigdzie nie widzę.
Zastanawiam się nad kilkoma rzeczami, czy da się sprawdzić jaki typ amora mam z tyłu bez demontażu? Czy zrobię wielka krzywdę sobie i jagowi gdy tymczosowo wrzucę używany komfort na jedną stronę nie sprawdzając drugiej? A może wymienić oba na używane komforty?
Generalnie wolałbym zachować zawieszenie sport, ale przy przodzie wymienionym na komfort to by się już zrobiła mało ciekawa finansowo operacja...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej