Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
kontynuacja - przekładka z RHD
v.studio:
kontynuacja dyskusji z innego wątku
Kosztowalo to majatek-cytat
czesc.
czy mozesz mi napisac ile lacznie byl koszt przelozenia kierownicy i calosci robocizny oraz czesci na lhd?
a takze jaki jest koszt wszystkich formalnosci prawnych.
pozdrawiam.
v.studio:
sorry
powyzsza wiadomosc miala byc na pw,ale przez pomylke napisana zostala na forom ogolnym. :-wstyd
ps;
ale moze jednak kogos to zainteresuje.
EMIL:
Przekladka niema najmniejszego sensu.Iszczerze jest poprostu to nie oplacalne.Jezeli zrobisz sobie sam to duzy plus.Ale ja bym nie polecal .Jezeli chodzi o to ze lepiej jest przelozyc auta po 2000 roku to stym zdecydowanie sie nie zgodze.Poprostu jest latwiej przelozyc starsze modele.Ale swoja droga jezeli przelozysz to i tak bedziesz sie bujal ze sprzedarza tego auta..Na przegladzie lepiej nie wspominac ze bylo przekladane.Poniewaz ingerujesz w konstrukcje auta wycinajac grodzie.Jak dugo jestes w u.k i jak dugo masz to auto na siebie .Ja tez staram sie o rejestracje w polsce bez przekladki xj 99.I bede sie staral do tad az mi sie uda a jestem pewien ze sie uda bo unia nie zabrania rejestracji z kiera po prawej.A co do przekladki to wogule nie wchodzi w rachube poprostu nie bede psul auta.Jak mi sie uda to dam ci znac.
EMIL:
Dziekuje za link.Co do przekladki VW to koszt przelozenia Paska B5 to 7tys.zloty.Byc moze teraz stanialo.Nie jestem pewien bo robilem to rok temu.Ale niestety tez trzeba wycinac grodzie.Jezeli chodzi o busy to sprawdz jakie sa ceny Transporterów w U.K.Wiec w tym przypadku niezabardzo sie to oplaca.Ale tutaj chodzi o Jaguara anie busy czy VW.Choc prawde muwiac jezeli by sie to oplacalo to ciagneli by te auta masowo a tak niestety niejest.
EMIL:
Ale jezeli znalazl bys mi garaz gdzie przeloza mi xj za 7 tys.zloty to bylbym ci bardzo wdzieczny .Bo niestety tam gdzie robilem Paska powiedzieli ze sie tego niepodejma.Choc wolal bym go zarejestrowac bez przekladki .Narazie czekam na odpowiedz i jestem dobrej mysli ze sie uda.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej