Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Aktywacja/dodanie CarPlay
rmazurek:
wg systemu masz SOTA.
Masz tez zainstalowane oprogramowanie na ktorym powinna byc juz dostepna opcja car play / android auto.
Co prawda nie masz najnowszej wersji ale smarthphone pack byl dodany w wersji S18C. Jednak wg opisu w topix: "SMARTPHONE PACK
Apple CarPlay and Android Auto will be compatible with this update. A separate application 'Activation of Smartphone Pack' needs to be run on the diagnostic tool to activate the features."
Update
W wersji oprogramowania S19B powinno zainstalować android auto bez potrzeby podłączania u dilera
kirk42:
Dzięki za informacje, wreszcie coś konkretniejszego :) W takim razie co dalej? Samochód twierdzi, że jest aktualne. Podłączam telefon do USB i nic się nie dzieje. Ładuje się i to wszystko. CarPlay w Fordzie Mondeo działa, a tutaj nic...
rmazurek:
--- Cytat: kirk42 w Kwiecień 12, 2021, 13:18:49 pm ---Dzięki za informacje, wreszcie coś konkretniejszego :) W takim razie co dalej? Samochód twierdzi, że jest aktualne. Podłączam telefon do USB i nic się nie dzieje. Ładuje się i to wszystko. CarPlay w Fordzie Mondeo działa, a tutaj nic...
--- Koniec cytatu ---
Sprawdzales czy po podlaczeniu telefonu masz mozliwosc wybrania opcji z menu - nie pamietam jak to jest w Twoim NGI a ze soba mam tylko auto z PIVI. Zone jezdzi epace wiec nie moge sprawdzic ale wydaje mi sie ze jest tam ikonka na wyswietlaczu gdzies
wemar:
--- Cytat: kirk42 w Kwiecień 12, 2021, 13:18:49 pm ---Podłączam telefon do USB i nic się nie dzieje. Ładuje się i to wszystko. CarPlay w Fordzie Mondeo działa, a tutaj nic...
--- Koniec cytatu ---
Mam to samo z MY2018.
W serwisie stwierdzili, że jeśli nie ma gniazda na kartę SIM, to to nie będzie działać - nie bardzo rozumiem, co jedno ma wspólnego z drugim, ale przyjąłem, że może to być kwestią wgranego softu do samochodu. Po tym co tu piszesz, mam wątpliwości czy dostałem dobrą odpowiedź.
Edit.
Przeczytałem informację dotyczącą wymagań aktualizacji i tam jest m.in.:
Możliwość aktywacji pakietu Smartphone Pack zależy od wyposażenia pojazdu – oprócz ekranów InControl Touch Pro lub Touch Pro Duo, muszą być wyposażone w UIP (User Interface Panel) na poziomie minimum MID (tj. oprócz portów USB muszą posiadać jeszcze dodatkowy port: HDMI i/lub SIM)
No i nadzieje prysły :-[
kirk42:
--- Cytat: rmazurek w Kwiecień 12, 2021, 13:39:17 pm ---Sprawdzales czy po podlaczeniu telefonu masz mozliwosc wybrania opcji z menu - nie pamietam jak to jest w Twoim NGI a ze soba mam tylko auto z PIVI. Zone jezdzi epace wiec nie moge sprawdzic ale wydaje mi sie ze jest tam ikonka na wyswietlaczu gdzies
--- Koniec cytatu ---
Podłączyłem kablem, przeklikałem wszystko i nic nie znalazłem co miałoby związek z CarPlay.
--- Cytat: wemar w Kwiecień 12, 2021, 13:45:54 pm ---Mam to samo z MY2018.
W serwisie stwierdzili, że jeśli nie ma gniazda na kartę SIM, to to nie będzie działać - nie bardzo rozumiem, co jedno ma wspólnego z drugim, ale przyjąłem, że może to być kwestią wgranego softu do samochodu. Po tym co tu piszesz, mam wątpliwości czy dostałem dobrą odpowiedź.
Edit.
Przeczytałem informację dotyczącą wymagań aktualizacji i tam jest m.in.:
Możliwość aktywacji pakietu Smartphone Pack zależy od wyposażenia pojazdu – oprócz ekranów InControl Touch Pro lub Touch Pro Duo, muszą być wyposażone w UIP (User Interface Panel) na poziomie minimum MID (tj. oprócz portów USB muszą posiadać jeszcze dodatkowy port: HDMI i/lub SIM)
No i nadzieje prysły :-[
--- Koniec cytatu ---
To się jakoś nie zgadza z tym co piszę rmazurek
--- Cytat: rmazurek w Kwiecień 12, 2021, 08:57:37 am ---Na pewno sie da - software update do najnowszej wersji i powinno sie pojawic - masz SOTA? jesli tak to podaj ostatnie 8 VIN to sprobuje wyslac update do Twojego auta.
--- Koniec cytatu ---
Nie do końca wiem jak ma działać to, że wyślesz mi update do mojego auta, ale skoro nie mam najnowszej, to może update by pomógł?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej