Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Aktywacja/dodanie CarPlay
jacek3107:
Pytanie czy jest jakaś możliwość wgrania CarPlay do Jaguara XJ z ekranem 8" (2x wejścia USB, wejście na kartę SIM oraz port HDMI w podłokietniku). Jeśli chodzi o VIN to 8 ostatnich numerów to: GNW02399
Widzę też że mam wersję systemu zaczynającą się od S19... a z tego co wiem najnowsza możliwa to S22A_22.32.4-928505. Jak mogę ją wgrać skoro w Jaguarze mi pokazuje że mam najnowszą wersję?
Pozdrawiam
rmazurek:
jaka wersja S19?
Wydaje mi sie ze dopiero w S19B_19.35.5-418001 dodano AA/ ACP przez SOTA - we wczesniejszych trzeba bylo sie fizycznie laczyc z autem zeby aktywowac smartphone pack poprzez urzadzenie diagnostyczne.
topix pokazuje ze masz wlaczone SOTA ale nie laczy sie z autem
Zbyszek01:
Może trzeba wsadzić aktywną kartę sim ?
Wysłane z iPhone
jacek3107:
--- Cytat: rmazurek w Sierpień 08, 2025, 07:36:08 am ---jaka wersja S19?
Wydaje mi sie ze dopiero w S19B_19.35.5-418001 dodano AA/ ACP przez SOTA - we wczesniejszych trzeba bylo sie fizycznie laczyc z autem zeby aktywowac smartphone pack poprzez urzadzenie diagnostyczne.
topix pokazuje ze masz wlaczone SOTA ale nie laczy sie z autem
--- Koniec cytatu ---
Jak mogę zrobić update software w tym momencie? Włożyłem kartę SIM ale nie widziałem żadnych opcji po zalogowaniu się w zakładce LIVE.
I wgl jak mogę zrobić jakikolwiek update? Szukałem mapy do wgrania ale nie znalazłem jakiegokolwiek pliku i też nawet nie wiem jak mógłbym taki update wgrać przez USB.
Co do wersji, to właśnie nie pamiętam jak to sprawdzałem albo czy ktoś mi tę informację przekazał. Próbowałem tę wersję znaleźć w InControl touch Pro, ale niestety nie widzę nigdzie wejścia w Software update. Jedynie co znalazłem na ten moment to wersję nawigacji. Podsyłam screeny:
Chętnie zdzwonię się z kimś w tym temacie jeśli ktoś byłby chętny albo nawet wyskoczę gdzieś na kawę/cokolwiek jeśli jest z okolic Warszawy.
jacek3107:
Dodam jeszcze, że właśnie w sprawie aktualizacji pisałem do ASO z Poznania Rawski Group. I dostałem informację, że "Podczas programowania przez technika może dojść do uszkodzenia sterownika." Oraz że "Sterownik to koszt ok 20 tys zł".
Powiem, że dla mnie to jest jakiś absurd i nigdy się z takim czymś nie spotkałem. Czy to rzeczywiście jest tak bardzo niebezpieczna aktualizacja która może być aż tak kosztowna?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej