Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Drgania

<< < (2/2)

Kamil1:
Czy ktoś już rozwiązał ten problem? Szlak mnie już trafia. Podciśnienie sprawdzone, przewody wymienione, poduszki sprawdzone (trzymają ciśnienie).
Mechanik stwierdził, że może to być dwumasa. ???

stingear:
Duży wpływ na wibracje ma zużyty niwelator drgań na ostatnim tłumiku - są dwa - takie gumowe tuleje. U mnie po wymianie obu drgania spadły o 90%. Jest jeszcze jeden między silnikiem a pierwszym tłumikiem - tego nie sprawdzałem jeszcze. Jeszcze muszę sprawdzić, jak będzie po wymianie przewodów podciśnienia, ale na to cały czas brak czasu, żeby zrobić. Może w tym tygodniu się uda. W każdym razie coś jest na rzeczy, bo czasami drgania są prawie niewyczuwalne, a czasami mocne. I potrafi to się zmieniać kilkukrotnie podczas jednej jazdy, co kolejne zatrzymanie. W każdym razie nikt mi nie powie, że to diesel i musi drgać, nic z tym nie zrobię - od razu mu z otwartej w modre przyp@#$%ole - jeździłem wieloma autami i żadne sprawne nie trzęsło. Jeśli trzęsie, to jest uszkodzenie/zużycie i koniec. Zazwyczaj była to przez poduszki itp. No ale tu jest mega ciężki temat z tym.

MisiekW:
Witam bardzo serdecznie forumowiczów.  Właśnie się rarejestrowalem na forum.
Miałem podobny problem jak Slawo023 okazało się, że problem był z amortyzatorem drgań tłumika końcowego. Jedna z dwóch gumowych tulej była uszkodzona. Wymiana jest bardzo prosta.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej