Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Wymiana systemu multimedialnego z guzikami na 10 cali.

<< < (2/2)

Jaccom:
Te modele ekranów z ALi... Są dostosowane do Kocurów. Wymieniasz jedynie ekran. I wszystko działa. Wszystkie wtyczki pasują nie ma problemów.
Ostatnio montowałem znajomkowi. tyle że inne radio w innym aucie. Tak to wygląda po wymianie. Dodatkowo Można włączyć wyświetlanie prędkości jazdy, obroty silnika, oraz parametrów pracy pojazdu.

stingear:
Ja bym nie porównywał kwestii radia w Jagu z Fordem ze zdjęcia  - wyglądaj Kuga, aczkolwiek Hyundaie są podobne.
Wkażdym razie róznica między Jagiem, a innymi autami jest taka, że po pierwsze w starszych autach radio ma funkcje radia i na tym koniec - podpinasz prąd i głośniki. Panel klimy jest oddzielny i niezależny.
Po drugie takie chińskie radio musi być kompatybilne z softem auta i pozwalać wyświetlać zaawansowane fabryczne funkcje, jak np. konfiguracja poszczególnych elementów auta cy właśnie klima. W Jagu to niestety nie jest takie Plug&Play. Dlatego te radia/moduły są tak drogie. Za 400€ kupiłem 2 lata temu 9" wypasione radio z androidem do Mazdy 6 - działa wyśmienicie, gra lepiwj od fabrycznego, w pełni kompatybilne z BOSE i wygląda jak fabryczne. Tu było Plug&Play. W wielu autach się już radia naimstalowałem. Ale Jagu to inna bajka.

czarny_kot:
Zawsze można dorzucić moduł i będzie CarPlay bezprzewodowy.

Zbyszek01:
To ze zdjęcia to Insignia, na forum Opla nazywane ala Tesla.
W mojej Insigni montowałem mniejsze 8” a to jest 10,4” , działa do dziś bo została w domu i córka jeździ.
Z naszymi kotami jest ten problem że jest ich stosunkowo mało na naszych drogach do innych sprzedawanych i nie za bardzo się opłaca do takich rodzynków dorabiać skoro mało się będzie sprzedawać.

stingear:
W maździe żony montowałem 9". Banalnie i bezproblemowo. Już 3 lata dział.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej