Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

TPMSy - jak to z nimi jest

<< < (2/2)

PeterX:

--- Cytat: ajtotal w Marzec 12, 2021, 17:56:12 pm ---........ Nikt nie znał sprawy ale wpadłem na cos na zagranicznych forach i okazalo sie ze trzeba było zaktualizować moduł tpms - problem znikł w 5 sekund. JLR SDD 'skonfiguruj istniejący moduł' w przeciwieństwie do 'skonfiguruj nowy moduł'. W serisie takie rzeczy wiedza ale sie ta wiedza nie dzielą...

--- Koniec cytatu ---

Tak zrobiłem, tj. "skonfigurowałem istniejący moduł", szafa gra, wielkie dzieki za pomoc.! ... no i rzeczywiście, opcja "skonfiguruj nowy moduł" nie dawała rezultatów, urywała się łączność z modułem.
Przy wywołaniu procedury SDD krzyczy o jakiś dodatkowy special tool to rejestsacji TMPsów, ale potem mówi, że może tego nie być, tylko po konfiguracji trzeba pobrykać 20 minut z jakąś tam minimalną prędkością, żeby czujniki ię zaadaptowały.

franek:
Czy ta operacje mozna wykonac jedynie poprzez serwisowy/Jaguar komputer?

PeterX:
No raczej, od którejś wersji SDD, ale nie pamiętam od której, wszystko jest online, także chyba tylko przez SDD... z tym że chodzi o soft, komp nie ma tu znaczenia.

ajtotal:
Cieszę się ze jest sukces!! Ta aktualizacja  software'u u mnie dziala od v139 ale w v131 jej jeszcze nie było.

franek:
W Poznaniu to robiles? Rozgladam sie gdzie podjechac.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej