Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
[X-Type 2004r] Wycie z tylnej części pojazdu (?)
Havamak:
A można prosić o jakieś wytyczne jak je dostać / znalezc? Plus jaki olej zalać :)
Bsat:
Wycie z tyłu ? To przecież dyfer, no gdzie kątówka. Wymiana oleju nic nie da. Już przerabiałem to u siebie. Kupiłem "cichszy" dyfer.
q_nerk:
Bsat:
"Witam, mały update - jestem po wizycie u mechanika, auto zostało podniesione do góry i okazuje się jednak, że... jest luz na prawej, przedniej półosi w miejscu, gdzie wchodzi w skrzynie kątową, natomiast druga strona jest sprawna, plus delikatny luz na przeniesieniu napędu na tył. Teraz pojawia się pytanie, czy szukać używki z małym przebiegiem, czy powymieniać łożyska? Osobiście stawiałbym na wymianę łożysk, ale może ktoś ma jakieś porady, pozdrawiam."
Havamak:
Panowie, fakt ze kątowka ma na prawej stronie luz jak wchodzi w nią polos jest pewne, natomiast wycie z tylu moim zdaniem również występuje, chyba ze dźwięk sie niesie tak bardzo z przodu, ze sprawia wrażenie jakby było na tyle, ale myślę że najbardziej racjonalnym rozwiązaniem będzie najpierw ogarniecie luzu na prawej stronie i kątówki oraz usunięcie tych wibracji, do tego mechanik mowil, ze sa ta widzialne jakies opiłki.
Bsat:
Też mam luz na wyjściu prawej przedniej półosi i cisza... Póki co nie zamierzam tego robić. Jak miałem wyrobione łożyska na wałku wyjściowym kątowki to na mnie wręcz warczało spod lewarka. Usiądź z tyłu, niech ktoś prowadzi, to będziesz słyszał czy to przód czy tył.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej