Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

204dtd wymiana lancucha rozrzadu

(1/6) > >>

Robik:
Czesc,

Czy ktos z Was przechodzil przez wymiane lancucha rozrzadu w 2.0D 204DTD 180KM? Interesuje mnie cena czesci ( lista czesci plus zrodlo gdzie najlepiej dokonac zakupu) plus robocizna i ewentualnie rekomendacja co do miejsca naprawy. Czy wymiana lancucha rozrzadu wymaga wyjecia silnika? Wszelkie uwagi mile widziane, problem z rozrzadem u mnie jeszcze nie wystepuje ale czytajac zagraniczne forum XE zjawisko wystepuje bardzo czesto dlatego lepiej sie na ten wydatek mentalnie przygotowac.

Kamil1:
 Czekam na odpowiedź od mechanika. Dam znać, jak będę coś wiedział . Bynajmniej w serwisie powiedzieli mi 10tys łącznie za części + wymianę rozrządu . Nowy , oryginalny rozrząd kosztuje 2300zl + koło zmiennych faz około 800zł.

Kamil1:
Więc zamknę się w 5tys. Części zamiennych nie ma, trzeba zamówić oryginalne w serwisie - koszt 3300zł. Wymiana jest droga , bo trzeba wyjąc silnik i skrzynie .

Zbyszek01:
Ile trzeba przejechać aby wymieniać? Jak to widzi ASO a jak użytkownicy?

Kamil1:
Jak nic się nie dzieje to nie trzeba. Mi zaczyna łańcuch trzaskać, jak jest zimny silnik, zimno na zewnatrz i  jest wilgotne powietrze. Miałem nadzieje , ze to jakaś pierdoła, ale niestety okazało się prawie najgorsze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej