Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Opony 225/45 17 czy będą dobre na felgę 17 cali od S Type?
ZAIC:
--- Cytat: Zbyszek__ w Styczeń 30, 2021, 19:15:49 pm ---Witam, jak w temacie, obecnie jeżdżę swoim X type na felgach 17 opony 225/45/17 cali. Niedawno kupiłem felgi od S Type 17 cali i poprzedni właściciel jeździł na oponach 235/50/17 no i teraz pytanie, czy na te kupione felgi od S Type mogę wrzucić opony które mam czyli 225/45/17 i będzie wszystko dobrze? Czy muszę kupić nowe opony? Co myślicie?
--- Koniec cytatu ---
Różnica jest na tyle mała, że moim zdaniem nic nie musisz sprawdzać tylko spokojnie zakładać. Nawet jeśli szerokość felgi będzie się różnić o cal to i tak nic się nie dzieje, będzie inny naciąg opony na feldze. Na tych węższych oponach będzie delikatnie twardziej.
kamilos_sid:
Przy większym ET koła będą głębiej schowane w nadkolach i tyle...
voitec:
Na grupie fb, był jakiś wątek, gdzie koła z S-a o coś obcierały wewnątrz po założeniu do X'a (nie znam ich parametrów). Więc mimo wszystko zalecam ostrożność :)
Zbyszek__:
Odczytałem wymiary : na fledze wybite jest szerokość 7.5, ET 60. No i ciekawe jak to będzie jak się założy, pewnie opony na te felgi przełożę już letnie na wiosnę a zimę dojeżdżę na obecnych felgach i oponach. Swoją drogą różnica niewielka, ale wiadomo niby niewielka a potem może trzeć. Felgi stan idealny aż się oko cieszy, aby pasowały tylko i nic nie tarło :)
sztandi7:
Zapewne będzie lekko tarło i skoro usilnie chcesz zostać na tych felgach, to prawdopodobnie czeka Cię montaż dystansów - chociażby takich 5mm.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej